PROBLEMI UNUTAR SDP-A / Grbin nastoji okupiti što širu koaliciju za nadolazeće izbore, no Ivica Puljak nije dobrodošao

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Iako je Grbin od Glavnog odbora i Predsjedništva stranke dobio mandat da razgovara sa svim srodnim strankama o potencijalnom zajedničkom izlasku na buduće parlamentarne izbore, izričito je protiv toga da jedan od tih partnera postane i Ivica Puljak

30.5.2023.
10:41
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Ideja predsjednika SDP-a Peđe Grbina da za buduće parlamentarne izbore pokuša okupiti što širu koaliciju nailazi na velike probleme. I to prije svega unutar samog SDP-a, piše u utorak Večernji list.

Naime, iako je Grbin od Glavnog odbora i Predsjedništva stranke dobio mandat da razgovara sa svim srodnim strankama o potencijalnom zajedničkom izlasku na buduće parlamentarne izbore, dio stranačkog vodstva, a posebice članova na terenu u Dalmaciji, izričito je protiv toga da jedan od tih partnera postane i Ivica Puljak, odnosno njegova stranka Centar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NE VJERUJE MU NIŠTA /

Grbin o premijerovoj najavi o rastu plaća: ' To je predizborni trik. Što čekaju dvije i pol godine?'

Image
NE VJERUJE MU NIŠTA /

Grbin o premijerovoj najavi o rastu plaća: ' To je predizborni trik. Što čekaju dvije i pol godine?'

Više ljudi s kojima smo razgovarali tvrdi da za Puljka i Centar ne žele ni čuti, prije svega u splitskom SDP-u čije je vodstvo svoje neslaganje o toj potencijalnoj koaliciji izrazilo i Peđi Grbinu, a čuje se da u svom stavu nisu usamljeni, odnosno da se s njima slažu i drugi utjecajni dalmatinski SDP-ovci među kojima su i neki gradonačelnici i načelnici, poput gradonačelnika Ploča i člana stranačkog vodstva Miše Krstičevića koji je svojedobno gostujući u emisiji “Nedjeljom u 2” već otvoreno kazao da protiv koalicije s Možemo! nema ništa, ali i da socijaldemokratski SDP i liberalni Centar nisu niti mogu biti kompatibilni, navodi dnevnik.

Više izvora kaže da su protiv saveza s Centrom i supetarska gradonačelnica i članica vodstva SDP-a Ivana Marković, a navodno i gradonačelnik Trogira Ante Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, u splitskom SDP-u najizravnije poručuju da će napraviti sve što je u njihovoj moći da do koalicije SDP-a i Centra na nacionalnoj razini ne dođe. Predsjednik te organizacije Davor Matijević vodstvu stranke navodno je kazao i kako će osobno protiv takve koalicije glasati na Glavnom odboru dođe li ona na dnevni red, piše novinarka Večernjeg lista Petra Maretić Žonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo