POTRES NA IBLERU / Grbin: 'Gotovac se ponašao ucjenjivački i nekolegijalno. Možemo? Obnavljamo sporazum s njima'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Grbin je objasnio da će Gotovčevu dužnost preuzeti jedan od potpredsjednika stranke te da će sutra biti poznato tko će to biti

13.9.2022.
21:19
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Predsjedništvo SDP-a je iz stranke isključilo predsjednika zagrebačkog SDP-a Viktora Gotovca, čija je organizacija u petak donijela odluku o raskidu sporazuma s platformom Možemo u Zagrebu.

Nakon sjednice predsjednik stranke Peđa Grbin ponašanje od Gotovca opisao je ucjenjivačkim i nekolegijalnim te da stavljanje svojih osobnih stranačkih interesa ispred interesa zajednice "nije nešto što bilo tko tko se bavi politikom smije, može i mora raditi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako od partnera tražiš da sudjeluje u unutarstranačkom razračunavanju, onda u mojoj stranci nemaš mjesta. Viktor Gotovac je napravio upravo to i Predsjedništvo je donijelo odluku da ga se isključi iz stranke", kazao je Grbin.

Kazao je i da će SDP obnoviti sporazum s Možemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAKON TROSATNE RASPRAVE /

SDP izbacio Viktora Gotovca iz stranke

Image
NAKON TROSATNE RASPRAVE /

SDP izbacio Viktora Gotovca iz stranke

"Suradnja ide dalje. Sada nas čeka sjesti za stol i definirati oblik te suradnje jer je očito da ona sada ne funkcionira kako bi trebala", kazao je.

Grbin je objasnio da će Gotovčevu dužnost preuzeti jedan od potpredsjednika stranke te da će sutra biti poznato tko će to biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Možemo će ponovno pregovarati vodstvo gradske organizacije. Kazao je kako će sve argumente članova gradske organizacije saslušati ali da ga najviše zanimaju građani.

Prema njegovim riječima, odluka o izbacivanju Gotovca iz stranke donesena je većinom glasova Predsjedništva, no nije otkrio hoće li biti još izbacivanja iz stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grbin nije htio reći ni hoće li biti više izbacivanja iz stranke.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo