Gradski novac trošili na tone mesa, a vozaču novac u gotovini

8.7.2013.
19:33
VOYO logo

Nakon mjesec dana od preuzimanja vlasti i češljanja knjiga i računa grada Metkovića novi gradski čelnici pojma nemaju koliki je stvari dug kojeg su od svog prethodnika preuzeli.

''Knjigovodstvena evidencija organizirana je kroz dva nepovezana softverska rješenja tako da se svaki dokument knjiži dva puta jednom u glavnu knjigu (financijsko), a drugi put u saldakonte. Usklađivanje stanja po dokumentima proknjiženim na takav način je nepouzdano'', poručila je Katarina Ujdur, zamjenica gradonačelnika. Naime pod vodstvom Stipe Gabrića Jamba dug se piše i prema djelatnicima Grada, knjižnice, Prirodoslovnog muzeja i odgojiteljica u vrtiću u iznosu od 2.179.856,16 kuna jer im plaće nisu isplaćene tri mjeseca. Nepravilnosti je nova garnitura našla i u putnim nalozima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U 2012. godini potrošeno je 278.735,43 kn za isplatu putnih naloga, a u prvih pet mjeseci ove godine 110.304,00 kn. Zanimljivo je da od ukupno 264 naloga u 2012. čak 150 je isplaćeno službenom vozaču grada'', kaže Ujdur te poručuje kako je vozaču samo za benzin od 2005. do 2013. godine isplaćeno više od dva milijuna kuna gotovine, piše Večernji list.

''Samo na reprezentaciju grada potrošeno je preko tri milijuna kuna. Grad je u godinu i pol od mesnica kupio šest tona mesa od kojih je više od pola upisano u reprezentaciju'', rekao je Nikola Grmoja, zamjenik gradonačelnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo