ŠTO GRAĐANI PLAĆAJU? / Gradski autobus pun putnika upao u rupu taman pred drugi krug izbora: Otvoren je cijeli niz pitanja za kandidate za novog gradonačelnika

Veća je nesreća od ove srećom izbjegnuta jer nitko nije ozlijeđen nakon upadanja gradskog autobusa u rupu na cesti

20.5.2021.
21:00
VOYO logo

Nezapamćene scene s osječkih ulica - gradski autobus pun putnika upao je u rupu i zaglavio se usred jutarnje gužve. Zbog pucanja vodovodne cijevi oštećen je kolnik koji je pod težinom autobusa popustio. Otvaranje rupe usred kampanje, otvorilo je i cijeli niz komunalnih pitanja za kandidate za novog gradonačelnika.

Veća je nesreća od ove srećom izbjegnuta jer nitko nije ozlijeđen nakon upadanja gradskog autobusa u rupu na cesti koja je nastala kada je ispred kuće od Ivice prsnula vodovodna cijev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad sam došao ujutro parkirati ovdje, tu je ispod voda, vodovodni priključak je pukao, voda je šikljala van. Zvao sam Vodovod da im javim da je pukla vodovodna cijev. U međuvremenu dok su došli da zatvore tu vodu tu se otvorila ova rupa gdje je autobus propao“, rekao je Ivica Musilo iz Osijeka.

Pribrani vozač autobusa se već 30 godina bavi ovim poslom. Vozio je svega 20ak kilometara na sat kada je propao na cesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došao sam na semafor. Kad sam htio krenuti, zeleno se upalilo, nisam mogao jer je bus...samo je na lijevu stranu sjeo. I ni makac. - Kada ste izašli van? - Imao sam što vidjeti. Bus je propao 20 centi", kazao je vozač autobusa Damir Adamović.

Ekipa gradskog Vodovoda na terenu je pronašla uzrok nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog loma kućnog priključka došlo je do ispiranja posteljice ispod ovog asfaltnog sloja. Uslijed ispiranja te posteljice došlo je do ulijeganja asfalta i pri prolasku autobusa gradskog prijevoza putnika došlo je do ulegnuća i puknuća", pojasnio je Alen Prnjat iz Vodovoda d.o.o.

No ovaj događaj otvorio je pitanje komunalne infrastrukture grada. Kandidati za drugi krug izbora za gradonačelnika smatraju da građani previše plaćaju, a premalo dobivaju zauzvrat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da li je gradska blagajna samodostatna za osnovne probleme? Činjenica je da ne jer imamo kredite koje grad Osijek diže. Trenutno je u nekoj većoj mjeri zadužen. Reći ću da je vrlo bitna ona stvar koju ja provodim kroz svoju politiku – punjenje blagajne. Gospodarstvo, gospodarstvo, gospodarstvo. Tako se blagajna puni", smatra kandidat za gradonačelnika Osijeka Berislav Mlinarević (nez.).

"Ovakva situacija ne nedopustiva. Ja ću kao gradonačelnik uvesti sustavno održavanje u Osijeku komunalne infrastrukture. To će se odnositi i na komunalu a samim time i na sigurnost ljudi u prometu. Ono što je bitno da novce koje izdvajamo kao građani za to moramo dobiti punu uslugu", tvrdi kandidat za gradonačelnika Osijeka Ivan Radić (HDZ).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kada je riječ o komunalnom održavanju i Osječani imaju ponešto za reći.

„Ima puno nesreća sad u zadnje vrijeme“, poručila je mlada Osječanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Mi nigdje nemamo za staklo kontinjera“, kazala je gospođa.

„To je sramota“, kratko je rekao gospodin na autobusnoj stanici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A iskusni vozač i sutra će ponovno na svoj posao.

"30 godina svaki dan. Nema stresa. Ponovno idem u autobus ujutro“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onda se kaže "sretan put".

„Tako je", rekao je vozač autobusa Damir Adamović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ponovno, oprezno i polako.

Image

Autobus propao u rupu na cesti

Image

Autobus propao u rupu na cesti

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo