SVE JE KRISTALNO JASNO? / Gradska skupština odlučuje o Sveticama: 'Investicija od 10-ak milijuna eura nije za hititi'

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Gradonačelnik Bandić rekao je da su, što se tiče SRC Svetice, stvari za njega kristalno jasne

2.6.2015.
7:30
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Na sjednici zagrebačke Gradske skupštine u utorak, 2. lipnja, gradski bi zastupnici trebali raspravljati i o prijedlogu zaključka zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića o davanju prethodne suglasnosti za ulaganje sredstava u sportsku građevinu Sportsko rekreacijski centar (SRC) Svetice.

Gradonačelnik Bandić rekao je da su, što se tiče SRC Svetice, "stvari za njega kristalno jasne" te je uvjeren da će na sjednici Gradske skupštine za SRC Svetice dobiti podršku zastupnika. "Čim sam ponovno stupio u odgovornu funkciju završio sam pregovore s Kaptolom ", izjavio je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao da su ugovor o SRC Svetice napravile stručne službe, matični Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport te Gradski ured za imovinsko-pravne poslove i uputile ga u Gradsku skupštinu. Kazao je da je, koliko zna, na skupštinskim odborima to "manje-više riješeno".

Gradonačelnik je ocijenio da je tako problem star 15 do 20 godina, riješen u skladu s odlukama, propisima i pozitivnim zakonskim propisima te istaknuo kako očekuje "da se to usvoji i da konačno još jedan kran stavimo u grad Zagreb, pa i investicija od 10-ak milijuna eura nije za hititi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad u ugovoru imate najavu aneksa ugovora to znači da ni sami ne znate što ćete u drugom dijelu investicije htjeti, odnosno moći realizirati Davor Bernardić

Najveća oporbena stranka u Gradskoj skupštini - zagrebački SDP smatra da je SRC Svetice najvažnija točka koja će se naći na dnevnom redu skupštinske sjednice. Predsjednik zagrebačkog SDP-a i potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić ocijenio je da "saga" o tome traje godinu i pol dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U tih godinu i pol dana na raspolaganju Gradskoj upravi su bili svi instrumenti - cijela Gradska uprava, skupštinska većina, no do danas zapravo nije napravljeno praktički ništa da se ta investicija pokrene", kazao je te dodao da u ugovoru koji dolazi na Gradsku skupštinu već imaju najavu aneksa ugovora.

"Kad u ugovoru imate najavu aneksa ugovora to znači da ni sami ne znate što ćete u drugom dijelu investicije htjeti, odnosno moći realizirati", ustvrdio je. Rekao je da su na sjednici skupštinskog Odbora za kontrolu tražili odgovore na pitanja, ali ih do nedjelje nisu dobili. Istaknuo je da Hrvatski nogometni savez (HNS) nije dostavio "dokumentaciju za izdavanje odobrenja za građane, a što je prema odluci morao" te rekao da je "to suprotno odluci o davanju u zakup sportskih građevina". Dodao je da u troškovniku, koji je priložen ugovoru oko SRC Svetice, piše "troškovnik elektro-instalacija adaptacije stare zgrade Croatia osiguranja", te ocijenio da to znači da je to "pripremljeno navrat-nanos i cijelom projektu pristupilo se izrazito neozbiljno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernardić je poručio da SDP grada Zagreba podržava investiciju, ali potpuno transparentnu koja ima korist za građane Zagreba, za sportske klubove u gradu i za one koji svojim sredstvima financiraju gradski proračun.

Na predloženom dnevnom redu sjednice Gradske skupštine su 22 točke. Gradski zastupnici bi, između ostaloga, trebali raspravljati i o gradonačelnikovim prijedlozima odluka o davanju u zakup i na drugo korištenje javnih površina, o dopunama odluke o autotaksi prijevozu, o izmjenama odluke o uređenju prometa i o prijedlogu programa za mlade Grada Zagreba od 2015. do 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dnevnom redu su i Bandićevi prijedlozi odluka o dodjeli izuzete državne potpore za premještaj poljoprivrednih zgrada i nove državne potpore za zatvaranje proizvodnih kapaciteta na području Grada Zagreba i o proširenju djelatnosti Poliklinike za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i rehabilitaciju, kao i prijedlozi zaključaka o doznačavanju sredstava za pokrivanje gubitka Klinike za psihijatriju Vrapče i o prihvaćanju dodatka Ugovoru o osnivanju Zaklade "Hrvatska kuća disanja".

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo