JOŠ MALO O ZABRANJENIM 'CAJKAMA' / Gradonačelnik Pule od PR stručnjaka traži 4.000 eura za duševne boli; Strukar: 'Trebala su mu tri mjeseca da se sjeti'

Image
Foto: HRT / screenshot

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić i PR stručnjak Vedran Strukar gostovali su 1. ožujka u HRT-ovom Otvorenom, a Zoričić tvrdi da ga je Strukar tada 'duboko diskreditirao' svojim izjavama izazvavši mu duševne boli

3.6.2023.
11:47
HRT / screenshot
VOYO logo

Sjećate li se još skandala sa zabranom tzv. turbofolk koncerta u Puli potkraj veljače? Gradonačelnik Filip Zoričić tada je uskratio gostoprimstvo pjevačima Dušku Kulišu, Draganu Kojiću, Ani Bekuti i Zorani Mićanović u dvorani Dom sportova 'Mate Parlov' kojom upravlja Grad, tvrdeći da time "čuva identitet građanske, europske Pule". Buka koja se tada digla u međuvremenu se stišala, ali još ima slabašnih odjeka.

Primjerice, prošloga je tjedna gradonačelnik Zoričić posredstvom svoje odvjetnice zatražio od stručnjaka za odnose s javnošću Vedrana Strukara da mu plati 4.000 eura kao naknadu za nanesene duševne boli. Strukar i Zoričić su, naime, povodom skandala sa "zabranjenim turbofolk koncertom" gostovali u HRT-ovoj emisiji Otvoreno, emitiranoj 1. ožujka. Zoričić tvrdi da ga je u toj emisiji Strukar "duboko diksreditirao" svojim izjavama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik: Izložen sam neugodnostima i podsmijehu

"Naime, vedran Strukar je konstatirao u svojim izjavama da je oštećeni (Zoričić) već u predizbornoj kampanji, jer ima ambicije na nacionalnoj razini (…) odnosno da je sve napravljeno kako bi "sebe popularizirao na nacionalnoj osnovi", da je njegova sklonost zabranjivanja dugog vijeka, da je u pulskoj Gimnaziji mijenjao razne slike, odnosno grbove, stavljajući na ta mjesta raspela…", stoji u pismu Zoričićeve odvjetnice kojim Strukaru predlaže izvansudsku nagodbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje piše da je Strukar "tendencioznim i zlonamjernim izjavama za koje nema nikakvog temelja (…) bezobzirno, klevetnički prikazao osobu oštećenog (Zoričića), očito u namjeri da ga moralno diskreditira i na privatnom i na profesionalnom planu". Ukratko, Zoričić zbog toga - kako poručuje preko svoje odvjetnice - trpi duševne boli "jer se bez ikakvog temelja dovodi u pitanje njegova čast, uged i dostojanstvo, koje je stekao u svome gradu, a i šire".

Image
PODIGAO PRAŠINU /

Pulski gradonačelnik stao pred kamere nakon što je zabranio cajkaroški koncert: Evo zašto smatra da imaju pravo otkazati koncert

Image
PODIGAO PRAŠINU /

Pulski gradonačelnik stao pred kamere nakon što je zabranio cajkaroški koncert: Evo zašto smatra da imaju pravo otkazati koncert

Konkretnije, Zoričić preko odvjetnice poručuje da je zbog Strukarovih izjava "bio izložen neugodnim pitanjima prijatelja i rodbine te podsmjehu šireg kruga osoba u sredini u kojoj radi i živi", a iste su se, tvrdi on, odrazile i na članove njegove uže i šire obitelji. Sve te duševne boli, preračunate u eure, izbose 3.981,68 eura, što je trošak jedne parnične radnje uključujući i PDV. Zoričić preko odvjetnice Strukaru predlaže izvansudsku nagodbu i od ovoga traži da se očituje u roku od 30 dana, a u suprotnom kani pokrenuti sudski postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strukar: Stojim iza svake izrečene tvrdnje

Tim povodom Strukar je u dopisu medijima ustvrdio da se Zoričić "puna tri mjeseca nakon debate u HRT-ovom Otvorenom sjetio da od tog dana pati od duševnih boli".

"Svašta sam ja još rekao u toj istoj televizijskoj raspravi. Gospodin Zoričić je u svakom trenutku mogao reagirati da je htio i demantirati gore spomenute navode, a nije. Usred emisije je javno rekao da se on povlači jer da sam ja sve rekao. Također, ovo je samo mali isječak cijele rasprave iz naše debate, na koju se on uopće ne osvrće. Da ne kažem kako me čudi što njegova odvjetnica spominje napisani tekst, ispada kao da sam nešto negdje napisao, a ne uživo raspravljao sa Zoričićem pred TV kamerama. Uglavnom, iza svake rečenice i navoda koju sam kazao u emisiji Otvoreno u potpunosti stojim i uopće se ne plašim niti strahujem od njegovih tužbi. Sve što sam rekao javno je dostupna istina", navodi Strukar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo