gradska pomoć / Nova odluka gradonačelnika Bulja: Od 1. kolovoza u Sinju će se isplaćivati 'alkarica'

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Najavio je da razmišlja o uvođenju još nekih socijalnih mjera, nastavi li se trend poskupljenja

27.7.2022.
17:21
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Sinjski gradonačelnik Miro Bulj odlučio je kao pomoć nezaposlenima i umirovljenicima s područja Grada Sinja isplatiti "alkaricu“ kako bi sa svojim obiteljima mogli ugodnije provesti blagdanske dane, priopćeno je u srijedu iz Gradskog ureda za odnose s javnošću.

Nakon što je ove godine uveo isplatu "uskrsnica“, sinjski gradonačelnik Miro Bulj, sada uvodi i "alkaricu" uoči alkarskih dana i blagdana Velike Gospe u Sinju, a najavio je da razmišlja o uvođenju još nekih socijalnih mjera, nastavi li se trend poskupljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podjela novčane pomoći tzv. alkarice počet će u ponedjeljak, 1. kolovoza, a pravo na novčanu pomoć od 200 kuna imat će sve nezaposlene osobe upisane u evidenciju sinjske ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, kao i umirovljenici čija mjesečna primanja ne prelaze 2.500 kuna, stoji u priopćenju.

Podjela nezaposlenima provodit će se u sinjskoj Gradskoj vijećnici, a umirovljenici će 200 kuna "alkarice" moći podignuti u Gradskom društvu Crvenog križa Sinj. I nezaposleni i umirovljenici po novčanu pomoć mogu doći od 8 do 15,30 sati, svakog radnog dana, zaključno do 9. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo