borasova 'nova runda' / Gradonačelnik postaje dr. Bandić: Sprema se novi počasni doktorat koji bi mogao podići tenzije?

Image

Prvi počasni doktor Sveučilišta u Zagrebu bio je Tadija Smičiklas, a Milan Bandić trebao bi biti stoti

27.11.2018.
16:32
VOYO logo

Ovog je ljeta hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović primio počasni doktorat koji mu je dodijelio rektor Sveučilišta u Zagrebu damir Boras, a prema svemu sudeći sprema se još jedna dodjela koja bi mogla opet podići tenzije, javlja tportal

Naime, već se neko vrijeme u akademskim krugovima šuška o tome kako će tu titulu dobiti upravo zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Informaciju je za tportal potvrdilo nekoliko izvora, no službenu potvrdu sveučilišta ili Borasa nisu dobili. Doznali su tek da još nema niti službenog prijedloga za to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, počasni doktorat je strateški dokument koji obuhvaća 15 velikih ciljeva i 30 zajedničkih projekata u sljedećih 15 do 20 godina, a jedan od zvučnijih projekata je izgradja 208 stanova za znanstvene novake u naselju Podbrežje.

Prvi počasni doktor Sveučilišta u Zagrebu bio je Tadija Smičiklas, a Milan Bandić trebao bi biti stoti. Valja podsjetiti kako je to titula koja ide "ruku pod ruku" s politikom. Tako se već sad dodijeljivanje titule Bandiću gleda kroz prizmu povećanja njegove moći na parlamentarnoj razini - s 11 zastupnika u svojem klubu, Bandić je važan politički faktor, a takvima je oportuno dijeliti titule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako tportal podsjeća, postupak dodjele počasnog doktorata na Sveučilištu u Zagrebu pokreće se obrazloženim prijedlogom pojedinog sveučilišnog tijela, fakulteta ili pojedinaca. Senat potom imenuje stručno povjerenstvo i donosi konačnu odluku na temelju izvješća tog povjerenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo