GRADONAČELNIK PRED SVIMA ŽESTOKO NAPAO MINISTRA: / 'Zašto nema nalaza? Krijete li nešto od Brođana?'

Image
Foto: PIXSELL

Iako se ministar trudio izbjeći gradonačelnika Slavonskog Broda, Duspara je došao nepozvan na jutarnju kavu u odabrano društvo i žestoko je napao ministra.

2.4.2018.
14:09
PIXSELL
VOYO logo

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić otvorio je radove spajanja javnog vodoopskrbnog sustava Slavonski Brod na crpilište Sikirevci. Za 15 dana će krenuti opskrba vodom, uz moguće "kratkotrajne redukcije", a za najkasnije tri mjeseca "u potpunosti će se riješiti opskrba Slavonskog Broda", ističe ministar, najavljujući kako će krivac morati kazneno odgovarati.

Image
KAD ĆE BROĐANI NAPOKON MOĆI ODAHNUTI? /

Počinju radovi za spajanje vodovoda na crpilište Sikirevci

Image
KAD ĆE BROĐANI NAPOKON MOĆI ODAHNUTI? /

Počinju radovi za spajanje vodovoda na crpilište Sikirevci

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković rekao je da nužno spojiti crpilište Sikirevci na cijev za Slavonski Brod. "Do petka bi trebali biti spremni omogućiti kontakt Slavonskog Broda na Sikirevce", rekao je Đuroković prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Image
Image
Image
Image

'Što vi to skrivate od Brođana, ministre?'

No prije samih radova se vidjelo kako je situacija sve samo ne pod kontrolom.

Prije samog otvaranja radova, ministar je na sastanak u općinsku vijećnicu u Sikirevce pozvao direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića i predstavnika u Slavonskom Brodu Davorina Pihu, direktore vinkovačkog i brodskog Vodovoda i još nekoliko djelatnika Hrvatskih voda, ali ne i brodskog gradonačelnika. No Mirko Duspara ipak je nepozvan došao na sastanak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministra Ćorića je pitao zašto nema nalaza.

"Došli smo zbog zabrinutosti izostankom trećeg nalaza kakvoće vode. Zabrinuti smo jer ispitivanje nije uspjelo u Zavodu za javno zdravstvo Hrvatske u Zagrebu. Navodno, zbog kvara na instrumentima - kad su počeli ispitivati koncentraciju ugljikovodika u vodi s Jelasa - proces je nastavljen u Zavodu za javno zdravstvo Grada Zagreba. Međutim, nalaza nema već dva dana. Zašto ih nema? Krijete li nešto od Brođana?" prilično je uzrujan grmio gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše SBPlus, Čorić je gradonačelniku odgovorio s visoka: "Vi ste gradonačelniče destruktivni. Mi ovdje raspravljamo o priključenju Broda na sikirevačko vodocrpilište, a vi izlazite u javnost s insinuacijama o uzroku onečišćenja vode bez dokaza", rekao je Ćorić.

Duspara se nije dao ušutkati pa je nastavio povišenim tonom govoriti kako se i dalje ne sanira tlo u kojeg, tvrdi, najvjerojatnije i dalje curi benzin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

DEMANTIJ MINISTARSTVA: NIJE BILO SUKOBA IZMEĐU MINISTRA I DUSPARE

"Naglašavamo da od strane Ministarstva zaštite okoliša i energetike unaprijed nije bio organiziran sastanak već su se prisutni (načelnik Općine Sikirevci Josip Nikolić, direktor vodnogospodarskog odjela za Srednju i Donju Savu Davorin Piha, direktor Vodovoda d.o.o. Slavonski Brod Stjepan Aščić, direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije d.o.o. Dražen Milinković, voditelj Sektora korištenja voda Hrvatske vode Ivan Kolovrat, stručni suradnik u Hrvatskim vodama hidrogeolog Želimir Pekaš, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić te inženjeri) okupili na tehničkom radnom dogovoru koji su inicirale Hrvatske vode, a kako bi razgovarali isključivo o operativnim koracima u rješavanju problematike priključenja slavonskobrodskog vodoopskrbnog sustava na vodocrpilište Sikirevci. Ističemo kako je ministar Tomislav Ćorić kao resorni ministar na poziv g. Zorana Đurokovića, generalnog direktora Hrvatskih voda sudjelovao u ovom radnom dogovoru. Nadalje, neistinita je informacija iz naslova koja upućuje na sukob između gradonačelnika Mirka Duspare i ministra Tomislava Ćorića o nalazima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba niti su se prisutni doticali uzroka onečišćenja vode na vodocrpilištu u Slavonskom Brodu. Stoga Vas zaključno molimo da objavite ispravak netočnih navoda kako bi se spriječila politizacija tematike i pažnja usmjerila na konstruktivno rješavanje spajanja javnog vodoopskrbnog sustava Slavonski Brod na vodocrpilište u Sikirevcima", stoji u demantiju Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo