'Građani Splita odlučili su čuvati svoje beskućnike'

Prijavite se i skuhajte večeru za 20 splitskih beskućnika! Poručuju to dvije volonterke iz tog grada kojima su se dosad u nesebičnoj akciji pridružili brojni sugrađani.

27.12.2011.
15:01
VOYO logo

Dvije Splićanke, Lada Štefek i Lana Miko Iljadica, pokrenule su veliku humanitarnu akciju u svom gradu kako bi nahranile 20 beskućnika koji svaku večer dolaze u prenoćište otvoreno pri udruzi Most. Pozvale su svoje sugrađane da za njih svakoga dana pripreme večeru!

Na taj će način, poručile su, istovremeno pomoći i 200 socijalno ugroženih obitelji koje žive na području dalmatinske metropole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ideja 'iz skladišta'

"Jer kad ste vi nahranili 20 beskućnika onda u skladištu prihvatilišta ostaje više suhe hrane za tih 200 familija koje dolaze tu da nešto uzmu", poručuju na svojoj Facebook stranici O La La. A baš u tom skladištu rodila se ideja koju nastoje realizirati dvije splitske volonterke.

"Mi smo za Dan siromašnih 27. listopada sudjelovale u akciji prikupljanja hrane za beskućnike i prepunili smo to skladište. A Lada je tada došla na ideju po kojoj beskućnicima ne bismo pomagali samo na određene datume već svaki dan, kuhajući. Potom smo u prosincu krenule u akciju i trenutno je odaziv sjajan", priča Lana ističući kako se dosad za kuhanje večere prijavilo 108 ljudi, te da su im popunjeni termini u iduća tri mjeseca. No, pomagati beskućnicima, dodaje, treba tijekom cijele godine, pa tako nastavljaju svoju akciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuhanje na veliko od 1. siječnja

"Nikome ne bi trebao biti problem jednom u godini skuhati večeru za nekoga. Javili su nam se brojni građani, a kako neki od njih nemaju posude u kojima bi mogli skuhati nešto za 20 ljudi, nekoliko obitelji je reklo da će kuhati zajedno. Građani Splita odlučili su čuvati svoje beskućnike u idućoj godini", zadovoljno kaže Lana, te apelira na restorane da im se i oni pridruže.

Kuhanje večera za 20 beskućnika u Splitu počet će s 1. siječnjem iduće godine, a dvije tamošnje volonterke pozivaju i druge gradove da slijede njihov primjer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko i vi želite biti jedna od osoba koja će kuhati za splitske beskućnike možete se javiti na Facebook stranicu O La La, na e-mail adresu 366vecera@gmail.com ili na brojeve telefona: 091/918-9137 (Lana) i 095/501-5051 (Lada).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo