GRAĐANI REKLI SVOJE / Predsjednica dobila ocjenu za prvih 100 dana mandata

Dosadašnji rad predsjednice najviše građana ocijenilo je četvorkom.

22.4.2015.
20:43
VOYO logo

Oni koji su za prijevremene izbore žele ih uglavnom jer smatraju vladu nesposobnom. A drugi je najčešći razlog želja da se izabere vlada stručnjaka, a ne politička vlada, objavio je RTL anketu Promocije Plus.

Oni koji su protiv prijevremenih izbora, smatraju da vlada treba završiti mandate do kraja da bi se vidjeli rezultati - tako kaže njih 42,5 posto. Drugi je razlog dojam da je vlada napokon počela raditi kako treba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na izbore prije ljeta

Kada se građane pita kada bi na izbore - čak 36,4 posto njih želi na birališta još prije ljeta. Onda je tu jedna grupacija koja smatra da bismo na izbore trebali na jesen. A otprilike četvrtina ispitanih smatra da na izbore treba početkom iduće godine, kada je i krajnji rok za održavanje izbora. Ostali ne znaju ili ne žele reći.

Predsjednički izbori bili su prije 100 dana koje je obilježio sukob predsjednice i premijera - što građani misle o tome i radu predsjednice?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema našem istraživanju, uglavnom za taj sukob krive premijera Milanovića i smatraju da se trebao odazvati na kavu kod predsjednice. No snažnu poruku šalju oboma - kažu da bi premijer i predsjednica sukob trebali riješiti dogovorom i to dogovorom u četiri oka, a ne preko medija.

Navučena četvorka

Građani su ocjenjivali i dosadašnji rad Kolinde Grabar-Kitarović. Četvorku joj daje najviše ispitanih, više od četvrtine, 24,5 posto trojku - a više od 20 posto dalo bi joj čistu peticu. Loših je ocjena malo, samo 7 posto daje joj jedinicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, da je u školi - bila bi to navučena četvorka za predsjednicu. No, to je tek početak, bivši predsjednik Josipović nakon 100 dana vlasti imao je 3,7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo