Pokrenuli peticiju / Građani nezadovoljni: Maturantima u Zagrebu i Sisačko-moslavačkoj županiji mora se odgoditi nastava!

Image
Foto: PIXSELL, peticija

"Slušati vlastito dijete kako ne spava od straha, kako se trza na svaki udar i očekivati da će vožnja gradom kroz centar koji se može urušiti pri jačeg potresu nije nešto što bi i jedan roditelj mogao smatrati normalnim"

14.1.2021.
9:45
PIXSELL, peticija
VOYO logo

Odlukom Vlade i ministra Radovana Fuchsa učenici četvrtih razreda srednjih škola i gimnazija moraju od idućeg ponedjeljka, 18 siječnja, fizički prisustvovati nastavi u svojim (ili zamjenskim) školama.

Jedna od mnogobrojnih nezadovoljnih majki Laura Klapka odlučila je napraviti peticiju jer ne smatra da je sigurno da maturanti pohađaju nastavu u školama na području grada Zagreba, Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mir nam je kao i svima na području grada Zagreba i Zagrebačke županije bio prekinut 22.3.2020. Moja mlađa kći je maturantica, u najzahtjevnijoj fazi odrastanja. Statistički podatak o maloj smrtnosti od posljedica potresa postaje stopostotan kada poznaješ osobu koja je izgubila život u istom. Morali smo nastaviti živjeti i jesmo do 29.12.2020. Sav trud koji smo ulagali u oporavak naše djece pao je u vodu, srušili su se zadnji zidovi njihove psihološke obrane", rekla je Klapka za naš portal i dodala kako je slala upite pročelniku Ivici Lovrću, ministru obrazovanja Radovanu Fuchsu, pa i Uredu predsjednika Vlade. 

Image
i dalje neugodno /

Serija slabijih potresa na Baniji: Podrhtavanje tla probudilo Petrinjce

Image
i dalje neugodno /

Serija slabijih potresa na Baniji: Podrhtavanje tla probudilo Petrinjce

Laura, sa svojom obitelji, živi i radi na području Grada Zagreba. Deset mjeseci nakon potresa koji je zadesio glavni grad, isti se nije promijenio - i dalje su zgrade razrušene, i dalje su mnogi bez domova. Zato je odlučila tražiti i garanciju da, ako već dijete mora u školu, se njenoj kćerki, kao ni ostalim maturantima, na putu do škole neće ništa dogoditi. Smatra kako maturanti ionako imaju ogroman pritisak u drugom polugodištu, od završnog rada, mature, odabira fakulteta, pa im svakako stres od boravka u školama na područjima pogođenima potresom, dok tlo još svako malo podrhtava, uz obavezne epidemiološke mjere nije od koristi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Našoj je djeci ova godina već oduzeta, ne godina školovanja, nego godina života. Slušati vlastito dijete kako ne spava od straha, kako se trza na svaki udar i očekivati da će vožnja gradom kroz centar koji se može urušiti pri jačem potresu nije nešto što bi i jedan roditelj mogao smatrati normalnim. Ne zaboravite da je od ukupno 8 preminulih od posljedica potresa bilo troje do 20 godina, što je djeci sigurno došlo do glava. Zar opet moramo čekati tragediju da "veliki" stave naše "male" na prvo mjesto?", zaključila je Klapka.

Kako biste vidjeli peticiju kliknite OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo