dvoje djece mlađe od 14 godina / Građani dojavili da dva klauna straše ljude ispred škole u Dubrovniku, policija pronašla djecu

Image
Foto: dubrovacki.rtl.hr

O događaju su obaviještene mjerodavne odgojno-obrazovne institucije i roditelji maloljetnika

21.10.2016.
8:11
dubrovacki.rtl.hr
VOYO logo
Image
odmah obavijestiti /

Policija objavila izvanredno priopćenje zbog najezde klaunova i velikog broja prijava

Image
odmah obavijestiti /

Policija objavila izvanredno priopćenje zbog najezde klaunova i velikog broja prijava

Ispred Osnovne škole Mokošica u Dubrovniku jučer u večernjim satima dva su klauna strašila učenike. Nakon dojave policija je identificirala osobe i utvrdila da je riječ o dvoje djece mlađe od 14 godina.

O događaju su obaviještene mjerodavne odgojno-obrazovne institucije i roditelji maloljetnika. U ovom slučaju nisu pronađeni elementi prekršaja ili kaznenog djela, izjavila je glasnogovornica Andrijanu Biskup o postupanju.

Nakon SAD-a zastrašujući klaunovi poharali su Europu, a sve češće ih viđaju i u Hrvatskoj. Prema pisanju medija, klaunovi koji straše prolaznike ovoga su tjedna viđeni i u Osijeku, Slunju i Bjelovaru. Iz MUP-a su priopćili kako zbog pojačanog interesa javnosti za pojavu klaunova koji na ulicama plaše građane provjeravaju svaku zaprimljenu dojavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija izdala priopćenje o klaunovima koji plaše građane

"Utvrdili smo da su za sada evidentirane dvije takve dojave, i to u PU osječko-baranjskoj. Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici nisu bili u mogućnosti potvrditi niti opovrgnuti istinitost takvih dojava", stoji u priopćenju policije koja moli građane da nazovu 192 ako ih se na bilo koji način plaši.

Fenomen klaunova koji straše ljude krenuo je iz SAD-a, a zatim se proširio na Veliku Britaniju i ostale zemlje u Europi. Njihova pojava zabilježena je tako i u Švedskoj, ali i Sloveniji, a na društvenim mrežama objavljene su brojne fotografije i svjedočanstva o osobama maskiranim u klaunove koji straše ljude mašući noževima, palicama i drugim hladnim oružjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo