GRAĐANI PROTIV BANDIĆEVE BETONIZACIJE: / 'Spriječimo devastaciju, stanovnici Savice će stati i ispred bagera ako treba'

Image

Inicijativa Čuvamo naš park poslala je medijima priopćenje s osvrtom na početak uređenja parka na zagrebačkoj Savici. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

19.4.2017.
10:36
VOYO logo

"Sinoć u 21 sat u parku Trnjanska Savica postavljena je ploča gradilišta, te su stanovnici naselja prvi put dobili informaciju da se već na današnji dan, 19. travnja, započinje s 'uređenjem' parka. Na jutrošnjem obraćanju medijima ispred te iste ploče gradonačelnik Milan Bandić je ponovio uobičajene fraze i najavio početak radova. Nije odgovarao na pitanja novinara već se vrlo brzo udaljio iz parka u kojem su bageri već započeli s kopanjem.

Od postavljanja ploče na ulasku u park do početka radova prošlo je manje od deset sati, što jasno pokazuje namjeru Grada da preko noći pokrene realizaciju projekta u kojem su ponovo zaobiđeni zakonski postupci koji će stanovnike Zagreba koštati mnogo novca, smatraju u inicijativi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Lošim i nepotrebno skupim projektom opet se predviđa betonizacija i uklanjanje velikog dijela travnate površine, a u neformalnom razgovoru s izvođačem radova, Zrinjevac d.o.o., Čuvamo naš park je saznao da trošak iznosi između 12 i 15 milijuna kuna.

Za jedan od najskupljih projekata započetih u jeku kampanje za lokalne izbore odabran je projektant Arhitektura u bijelom - poduzeće osnovano prije svega tri mjeseca, točnije 11. siječnja, ističe se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan Bandić opet provodi samovolju i iscrpljuje gradske resurse instrumentalizirajući ih u vlastitu promidžbu, te izvodeći radove bez provedenog natječaja koji služi dobivanju najkvalitetnijeg rješenja, bez participacije stanovnika Trnjanske Savice i konzultacije struke, ističe inicijativa.

Unatoč početku radova Inicijativa Čuvamo naš park najavljuje skore akcije i prosvjede kojima će se spriječiti daljnja devastacija Parka Trnjanska Savica. Park je već jednom obranjen i stanovnici Savice će stati i ispred bagera ako treba."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo