GRAD ZAGREB RASPISAO NATJEČAJ ZA PROCJENU ŠTETA OD POTRESA: / Pozivaju stručnjake da se prijave za 150 kuna po satu

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Grad Zagreb pozvao je stručnjake za procjenu šteta od potresa da se jave na javni poziv za sastavljanje popisa kojim su utvrđeni poslovi koje bi trebali obavljati uz bruto satnicu od 150 kuna

22.5.2020.
17:55
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Grad Zagreb raspisao je Javni poziv za sastavljanje Popisa stručnih osoba za procjenu šteta od potresa, koje će pregledavati i procjenjivati prijavljenu štetu.

"Da bismo u što kraćem roku pregledali i procijenili prijavljenu štetu na objektima, 21. svibnja smo raspisali Javni poziv za stručnjake građevinske i/ili arhitektonske struke s najmanje tri godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima koji bi kao vanjski suradnici na terenu obilazili oštećene objekte. Poziv traje 15 dana, a zadnji dan za prijavu je 5. lipnja", ističu u Gradu Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
52 DANA NAKON POTRESA OSNOVANO POVJERENSTVO ZA PROCJENU ŠTETA: /

Skupština odmah odbila sve prijedloge oporbe o obnovi

Image
52 DANA NAKON POTRESA OSNOVANO POVJERENSTVO ZA PROCJENU ŠTETA: /

Skupština odmah odbila sve prijedloge oporbe o obnovi

Propisani poslovi

Stručno povjerenstvo će kod pregleda objekata i opreme zapisnički konstatirati štete te će imati zadaće: pružanje stručne pomoći Gradskom povjerenstvu Grada Zagreba pri procjeni šteta od prirodnih nepogoda; pregled i fotodokumentiranje štete na licu mjesta sukladno prijavi u registar šteta; procjena štete sukladno Pravilniku o registru šteta od prirodnih nepogoda; ispunjavanje zapisnika; dostava izvješća o pregledanom objektu i izvršenoj procjeni štete nadležnom povjerenstvu.

Stručna osoba za procjenu šteta ima pravo na naknadu u bruto iznosu od 150 kuna po satu rada. Sa osobom koja bude imenovana u Stručno povjerenstvo, sklopit će se ugovor radi reguliranja njezinih prava i obveze, kažu u Gradu. Iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u petak podsjećaju da su još 25. ožujka pozvali sve čija je imovina oštećena u potresu da ju prijave putem PN obrasca do 6. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30.500 prijava štete

Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta podnijelo je Prvu procjenu putem Registra šteta, a u njemu je evidentirano 30.500 prijava. Prvu procjenu šteta podnosi oštećenik nakon čega treba pregledati prijavljeni objekt te napraviti zapisnik o utvrđenoj šteti prema formuli koja je propisana pravilnikom.

Svi detalji Javnog poziva kao i popis dokumentacije koju je potrebno poslati uz prijavu, mogu se naći na linku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo