GRAĐANI SE UZNEMIRILI / Zna se otkud smrad u Zagrebu zbog kojeg su se digli i policija i inspektori: 'Riječ je o točkastom onečišćenju'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Iz grada su odgovorili da su za 'svaki slučaj pristupili provjetravanju i ispiranju dijela kanalskog sustava'

2.2.2024.
17:23
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Grad Zagreb je odgovorio na zabrinutosti o zagađenju na području Srebrnjaka do Kvaternikovog trga.

"Hitne intervencije sektora Odvodnje (Vodoopskrba i odvodnja) postupile su na poziv građana i centra 112, izašle su na teren te je ustanovljeno da se radi o točkastom onečišćenju u kanalskom sustavu. Izmjerena je plinska atmosfera i ustanovljena je koncentracija onečišćenja ispod dozvoljene granice. Za svaki slučaj se pristupilo provjetravanju i ispiranju dijela kanalskog sustava navedenog područja", glasi izjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, o neugodnom mirisu u Zagrebu, na koji su se požalili građani, oglasio se i Državni inspektorat. Njihove službe su na terenu kako bi utvrdile točan uzrok. Na terenu je i zagrebačka policija koja osigurava prostor.

Kako su za Danas.hr potvrdili iz zagrebačke policije, zaprimili su dojavu o širenju neugodnog mirisa na području Maksimira. Na teren su upućene nadležne službe kao i policija, kazali su. "Državni inspektorat zaprimio je obavijest Županijskog centra 112 o neugodnom mirisu u javnom sustavu odvodnje u Zagrebu, Srebrnjak", poručili su iz Inspektorata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: RTL Direkt u obilasku: Slovenija obećana zemlja? Kod njih ne smrdi ni Centar za gospodarenje otpadom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo