Grabar Kitarović u bolnici posjetila teško stradalog studenta

Nova predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju u Draškovićevoj ulici posjetila je studenta iz Dubrovnika koji je nedavno stradao u teškoj prometnoj nesreći.

13.1.2015.
18:16
VOYO logo

Dubrovčanin Pavo Hađija (24) na Badnjak je nastradao u teškoj prometnoj nesreći.

Nesretni student se na Badnjak vraćao kući, a na putu mu se dogodila nesreća. Izgubio je kontrolu nad vozilom i udario u stablo pored ceste. Vladinim zrakoplovom hitno je iz Dubrovnika prebačen na liječenje u Zagreb, gdje su mu dijagnosticirana teška nagnječena leđne moždine, a popucalo mu je i nekoliko kralješaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dug oporavak

Da bi ponovno stao na noge i prohodao bit će potrebni mjeseci rehabilitacije. Pavu čaka oporavak u Varaždinskim toplicama i potom odlazak na rehabilitaciju u jednu kliniku u Švicarskoj.

Za liječenje u inozemstvu treba sakupiti oko 60 tisuća eura. Humanitarna akcija je pokrenuta u Pavinom rodnom Dubrovniku, ali i diljem Dalmacije. Pavo je Torcidaš pa su se u akciju uključili i navijači Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Facebook profilu Grabar Kitarović navedeno je da je predsjednica sredstva za oporavak donirala na samom početku humanitarne akcije.

'Šešelju je mjesto u Haagu'

Kolinda Grabar Kitarović izrazila je žaljenje odlukom Haaškog suda koje je odbilo zahtjev tužiteljstva da s privremene slobode vrati u pritvor Vojislava Šešelja , smatrajući kako je Šešelju mjesto u Haagu, te je istaknula da će nakon polaganja predsjedničke zakletve ako zatreba otići u New York i razgovarati s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

»Žao mi je da je Haaški sud donio tu odluku. Držim da je Šešelju mjesto u Haagu. Žao mi je da Haaški sud u 12 godina nije donio nikakvu presudu i mislim da je to sramota za taj sud«, rekla je Grabar Kitarović novinarima upitana kako komentira odluku Sudskog vijeća Međunarodnog suda za ratne zločine u bivšoj Jugoslsviji (ICTY).

ICTY je u utorak odbilo zahtjev tužiteljstva da s privremene slobode vrati u pritvor Vojislava Šešelja, srpskog radikala optuženog za ratne zločine nad Hrvatima i Bošnjacima u Hrvatskoj i u BiH te nad vojvođanskim Hrvatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grabar Kitarović je istaknula da će kada položi predsjedničku zakletvu, ako zatreba odmah otići u New York i razgovarati s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom te se obratiti Općoj skupštini UN-a.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo