'Gospodine Milanoviću, izvolite, idemo početi raditi'

12.1.2015.
19:57
VOYO logo

Kolinda Grabar Kitarović kaže da je svjesna da neće biti laka suradnja s premijerom Zoranom Milanovićem.

"Nema ohrabrenja za sada, nažalost. Voljela bih da sam čula drugačije riječi od njega", kazala je za Novu TV novoizabrana predsjednica podsjećajući da je ona Milanoviću čestitala kad je postao premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović je nakon jučerašnjih izbora prozvao Kolindu Grabar Kitarović da je vodila "sektašku kampanju" i da joj se kampanja sastojala od sedam rečenica koje je ponavljala te između ostalog poručio - "Mi smo država, a oni su hajdučija".

'Ne vrijeđam se lako'

Grabar Kitarović kaže da je ta izjava nije naljutila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne vrijeđam se lako, sve je to dio politike. Mislim da je Milanović potpuno promašio temu", naglasila je Grabar Kitarović ističući da takve izjave više govore o njemu nego njoj.

Kao i u ranijim intervjuima kazala je da će inicirati sjednicu Vlade na kojoj će se raspravljati o gospodarskom i socijalnom stanju u zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako bude odbijao, znači da podcjenjuje volju birača", dodala je i podsjetila da nije istina da se do sada nikada nisu održale sjednice vlade na inicijativu predsjednika države. To se dogodilo dva puta dok je predsjednik bio Stipe Mesić, a premijer Ivo Sanader, podsjetila je.

Grabar Kitarović ne vjerujem da se vlada Milanovića može održati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi žele promjene. Izbori su bili poruka vladi, stvari ne stoje dobro; tu su nezaposleni, mladi koji odlaze, na vrhu smo Europske unije po korupciji i siromaštvu", kazala je.

Na prozivke kako Hrvatska skreće u desno njenim izborom, o čemu su pisale neke svjetske agencije, Grabar Kitarović je uzvratila kako pojam "nacionalizam ne treba miješati sa zdravim domoljubljem".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Voljeti svoje i poštivati tuđe nije nacionalizam. To je moderni konzervatizam. Amerika je prvi primjer tog zdravog domoljublja", kazala je prva hrvatska predsjednica.

Josipović se ponio jako državnički

Novoizabrana predsjednica dala je svoj prvi televizijski intervju RTL-u Istaknula je kako se Ivo Josipović ponio jako državnički te joj odmah čestitao na pobjedi, dok na čestitke premijera Zorana Milanovića još čeka. Ukoliko se to ne dogodi, kazala je da će ona njega nazvati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nazvat ću ga kao predsjednica te prozvati na odgovornost. Još uvijek, do 18. veljače, nisam službeno predsjednica. Moje ovlasti nisu onakve kao što će biti kad položim prisegu. Onda ću reći: Gospodine Milanoviću, izvolite, idemo početi raditi", rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

Među čestitkama koje je danas dobila istaknula je one predsjednika Slovenije i Slovačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve o izborima pročitajte ovdje.

Kolinda Grabar Kitarović prije inauguracije planira ići u Bruxelles, gdje će obitelji pomoći da se spakira kako bi se preselili u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo