Grabar-Kitarović je vodila kampanju kao vojnik, ona je aparatčik HDZ-a

"Vlada je vlada, predsjednik je predsjednik. Vlada je ta koja je odgovorna.

11.1.2015.
22:12
VOYO logo

U izborni stožer Ive Josipovića oko 21,30 sati došao je premijer Zoran Milanović, koji je u večernjim satima doputovao iz Pariza.

"Prednost je 20.000 do 30.000 glasova. Izgleda da sam krivo prognozirao kada sam rekao da veći odaziv ide u prilog Ivi Josipoviću. Druga strana se motivirala jako. Kako god ovo završi, ovo će biti jako tijesna pobjeda", kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sektaška kampanja

Na pitanje je li ovo i poraz SDP-ove politike, premijer je rekao da je Vlada Josipoviću bila teret.

"Ovo je bila jedna sektaška kampanja, kandidatkinja je vodila kampanju kao vojnik stranke. To se prvi put dogodilo, to se nije događalo ni u Tuđmanovo vrijeme", rekao je Milanović, rekavši i da je Kolinda Grabar Kitarović "aparatčik" stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijeru je nezamisliva situacija da predsjednik inicira sazivanje sjednice Vlade - zna se i piše u Ustavu tko vodi gospodarsku politiku. Rekao je i da neće biti ništa od izvanrednih izbora, te da će njegova Vlada trajati do kraja.

'Mi smo država, a oni su hajdučija'

"Vidi se tko je država a tko hajdučija, mi smo država, a oni su hajdučija", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vlada je vlada, predsjednik je predsjednik. Vlada je ta koja je odgovorna. Ako pobijedi Kitarović mi smo jedina brana od povratka kriminalne zadruge na vlast", poručio je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo