izbori u sdp-u / Siniša Hajdaš Dončić za RTL: 'Grbin ima prednost od 70 posto. Vjerujem da je on novi predsjednik'

Čeka se vidjeti tko će biti nasljednik Davora Bernardića

3.10.2020.
19:10
VOYO logo


Saborski zastupnik Peđa Grbin ili krapinsko zagorski župan Željko Kolar bit će nasljednik Davora Bernardića koji se povukao nakon gubitka parlamentarnih izbora.
O četvrtom šefu socijaldmokrata , odlučuje tek trećina članova stranke.

Grbin ima prednost

A prošlu subotu SDP je izabrao Glavni odbor i Predsjedništvo. Najviše glasova dobila je četvorka koja se smatra ljudima bliskima Peđi Grbinu. Među njima je i potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Prema podacima koji dolaze s terena Peđa Grbina ima prednost od 70 posto. Ja vjerujem da je on i budući predsjednik SDP-a'', kazao je Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednik SDP-a

Siniša Hajdaš Dončić smatra da je dobro da je su članovi predsjedništva oni koji su dobili najviše glasova na parlamentarnim izborima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sada vidimo da neki sa svojim politikama koje su imali unutar SDP-a su bili u pravu, ali to je priča u aoristu. Svi zajedno trebamo okrenuti novu stranicu'', rekao je Hajdaš Dončić. 

Image
Ima šanse? /

Unatoč velikoj prednosti njegovog protukandiata, Kolar samouvjeren: 'Često pobjeđujem u produžetcima'

Image
Ima šanse? /

Unatoč velikoj prednosti njegovog protukandiata, Kolar samouvjeren: 'Često pobjeđujem u produžetcima'

'SDP se vraća punom snagom'

Najavio je novu ekonomsku politiku SDP-a koja neće biti ista kao do sada. Građanima će se predstaviti programom, projektima, radom u Saboru i malim odmakom od dosadašnjih politika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Vremena i društvo se mijenjaju. Države se mijenjaju. Geostrategija je promijenjena. Moramo se mi mijenjati kao društvo. Ja mislim da za lijevi progresivni centar u RH, zbog hrvatske tradicije, ima mjesta. Na sljedećim parlamentarnim izborima, SDP se vraća punom snagom u ring'', smatra potpredsjednik SDP-a.

Ukoliko Željko Kolar izgubi, Hajdaš Dončić tvrdi da na idućim izborima za župana može imati podršku ako tijela stranke tako odluče. Tvrdi da za to još treba pričekati oko dva mjeseca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nema nikakvog revanšizma. Nema nikakve siječe glava. Idemo svi skupa raditi za bolje hrvatsko društvo'', izjavio je Hajdaš Dončić. 

Iako dolazi s istog područja kao Kolar, njegovu podršku ima Grbin. No vjeruje kako je dobro boriti se za ideale. Te ako se vjeruje u neke ideale, nije važno odakle koji kandidat dolazi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kada ćemo svi kao društvo birati one kandidate koji su bolji, bit će nam bolje'',vjeruje potpredsjednik SDP-a. 

Hajdaš Dončić je izjavio kako Peđa Grbin, ukoliko pobjedi, ima šansu SDP ponovo pozicionirati na mjesto koje mu i povijesno pripada i koje bi mu trebalo opet u bliskoj budućnosti pripadati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Grbin mora biti kandidat za premijera jer u našem tipu demokracije nepojmljivo je da predsjednik stranke nije ujedno kandidat za premijera. To tako mora biti'', kazao je.

''Birali smo predsjednika s karakterom. Građani će donijeti odluku, ja u taj razgovor neću ulaziti. Svatko ima svoj stil. Netko ga tako izražava, netko bi rekao drugačije. Ja bi to drugačije iskomunicirao, ali pitanje je biti. Bit je dobra, samo što je stil malo neprilagođen za hrvatsko društvo '', komentirao je Hajdaš Dončić nedavne izjave predsjednika Zorana Milanovića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fokus je s koruptivne afere i nerada institucija prebačen na neke trivijalne stvari, smatra Hajdaš Dončić. 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo