GORJELO U POGONU 'RIMAC AUTOMOBILA', MATE RIMAC OGLASIO SE O UZROKU POŽARA: / 'Normalno je da se u procesu to dogodi'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

U pogonu tvrtke Automobili Rimac došlo je do požara: 'Proizvodnja baterija primarno je naš posao, a u procesu razvoja i testiranja, normalno je da se to dogodi'

27.8.2020.
18:38
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je danas ujutro izbio požar u pogonu tvrtke Automobili Rimac u Velikom Trgovišću jer je planula vrijedna testna baterija za vozilo, Mate Rimac rekao je za Jutarnji list kako se zapalila ion-litijska baterija. "Proizvodnja baterija primarno je naš posao, a u procesu razvoja i testiranja, normalno je da se to dogodi. Dogodilo se u kontroliranim uvjetima, gdje se i trebalo dogoditi", dodao je.

Vatrogasci su ubrzo ugasili vatru, a šteta je zanemariva. Rimčeve baterije prije ugradnje u automobile prolaze rigorozne testove te mogu izdržati udarce i šest puta jače od propisanog. Uz sigurnost, cilj je napraviti ih što manjima i lakšima te istovremeno jačima i učinkovitijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MATE RIMAC PROGLAŠEN GOSPODARSTVENIKOM GODINE: /

'Volim reći da smo mi tek na početku'

Image
MATE RIMAC PROGLAŠEN GOSPODARSTVENIKOM GODINE: /

'Volim reći da smo mi tek na početku'

Stvari s pomiču polako

Rimac je pogon u Zagorju otvorio neposredno nakon ukidanja karantene u lipnju. Tamo serijski proizvode električna vozila za što je zaposlio stotinjak radnika. Zahvaljujući toj bi tvornici tvrtka već nagodinu trebala krenuti s isporukama gotovih C_Two vozila.

Već nekoliko godina planira izgradnju proizvodnih pogona na velikoj lokaciji. Međutim, kaže da se stvari pomiču jako polako. "Sigurno ćemo graditi, ali još ne znamo kad ni gdje. To ne ovisi o nama, mi smo već tri godine spremni. Stvari ne idu najbrže, razočaravajuće je to", rekao je za Jutarnji list Rimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo