ZLOUPOTREBA POLICIJE / Gong: 'Predsjednice, sazovite sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost'

Image
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Zbog sumnje da se policija koristila u privatne svrhe smatraju da je nužno da slučaj rasvijetle zajednički predsjednica i premijer

8.3.2019.
12:37
Goran Kovačić/PIXSELL
VOYO logo

Zbog sumnje u zloupotrebu policijskog sustava i kršenje Ustava u slučaju novinarke Đurđice Klancir, Gong je pozvao predsjednicu Republike Kolindu Grabar Kitarović da hitno sazove sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost i zatraži polaganje računa i podnošenje političke odgovornosti za djelovanje represivnog sustava.

''Ako smo se opet vratili u vremena u kojima su politički moćnici iskorištavali represivni aparat države za zastrašivanje novinarki, znači da se Ustav dvostruko krši: ugrožava se sloboda izražavanja, a privatizacija policijskog aparata direktna je prijetnja nacionalnoj sigurnosti'', upozorio je Gong.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj organizaciji civilnog društva ističu da podržavaju zahtjeve da se o slučaju Klancir raspravlja na saborskom Odboru za informiranje informatizaciju i medije, kao i na Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. No zbog sumnje da se policija koristila u privatne svrhe smatraju da je nužno da slučaj rasvijetle zajednički predsjednica i premijer na Vijeću za nacionalnu sigurnost.

''Uz solidarnu podršku svim tuženim novinarima i medijima, Gong je nedavno pozvao na bojkot javnog servisa. Slučaj Đurđice Klancir kojoj je policija upala u redakciju, pokazuje protuustavne i antieuropske pritiske kakvima su izložene novinarke u Hrvatskoj'', zaključuju u Gongu i podsjećaju: ''Bez slobodnih medija, demokracija je u mraku''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo