Skidaj se do kraja / Gola 'prijetnja' ždrijebu za EURO 2012.

Ukrajinske feministkinje još jednom su organizirale golišavi prosvjed. Uoči ždrijeba skupina za EURO 2012. u Kijevu upozorile su da će to natjecanje zaustaviti svaku konstruktivnu i razboritu raspravu o brojnim socijalnim i političkim pitanjima.

2.12.2011.
12:40
VOYO logo

Ždrijeb za Europsko nogometno prvenstvo 2012. godine, koji se treba održati u večernjim satima u petak, dodatno su začinile ukrajinske feministkinje.

Vrlo aktivna feministička skupina Femen, koja ne organizira prosvjede samo u svojoj domovini, osmislile su još jednu maštovitu akciju kako bi skrenule pozornost na politička i socijalna pitanja Ukrajine.

Naime, one su gotovo potpuno gole izvikivale parole, mahale transparentima ispred kijevskog Olimpijskog stadiona upravo u trenucima kada su europski nogometni dužnosnici trebali održati konferenciju za novinare.

Pametnim marketinškim manipuliranjem, ukrajinske feministkinje uspjele su sva svjetla pozornice skrenuti na sebe, dok su dužnosnici UEFA-e ostali u drugom planu.

"Danas želimo navesti nogometne navijače i predsjednika UEFA-e Michela Platinija da zaborave igranja s loptama i sjete se svih socijalnih problema Ukrajine", rekla je jedna od golišavih prosvjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo