najzaslužniji za pobjedu / Gojun priznao kako je nervoza odigrala veliku ulogu, Stevanović tvrdi: 'Već imamo plan za Norvešku'

"Norveška će biti sigurno teža utakmica od ove, ali dobro ćemo se pripremiti, imamo jedan dan odmora", rekao je Stevanović

15.1.2016.
18:37
VOYO logo

Hrvatska je na otvaranju Europskog prvenstva u Poljskoj očekivano slavila protiv Bjelorusije i upisala dva boda. Iako je prvo poluvrijeme proteklo u nervoznom tonu, sjajna obrana bila je zaslužna za brojne kontre i uvjerljivu razliku kojom su 'Kauboji' na kraju slavili. Najzaslužniji za takvo izdanje u drugom dijelu bili su obrambeni igrač Jakov Gojun i vratar Ivan Stevanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jakove, prvo poluvrijeme ste odigrali dosta rezervirano i nervozno?"

"Istina, nismo bili svoji, promašili smo puno zicera. Odigrali smo dosta dobrih akcija, ali to jednostavno nije to kad ne zabiješ. Ipak, bitno je da smo izdržali do kraja, da smo drugo poluvrijeme stisnuli obranu, zbog čega smo zabili mnogo polukontri i kontri i na kraju zasluženo pobijedili."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Stevanović je sjajno branio?

"Je, zamijenio je Mirka i branio stvarno odlično, pokupio je sve što je trebalo pokupiti. Mi u obrani smo se također pokazali. U cijeloj priči je bitno to da smo uzeli dva boda, znali smo da će prva utakmica biti teška, no pobijedili smo i možemo ići dalje uzdignute glave."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ti si odigrao zaista sjajnu utakmicu u obrani.

"Pa gledajte, dao sam sve od sebe kao i svi ostali, no napravili smo ono što se od nas traži. Moram priznati da sam bio malo nervozan, ali ispalo je sve super. Hvala vam na čestitkama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norveška je dosta jači protivnik od Bjelorusije? Što očekujete od te utakmice?

"S njima smo igrali nedavno u kvalifikacijama. Pogledat ćemo prvo njihovu utakmicu s Islandom, analizirati je i nadam se, uz bolji pristup nego danas, bolju obranu i veći angažman, sve bi trebalo biti bolje nego danas." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Stevanović pružio je sjajnu predstavu na vratima Hrvatske u drugom poluvremenu.

Ivane, prilično ste nervozno otvorili utakmicu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa tako nešto je bilo i očekivano, došli smo ovdje nakon teške prijateljske utakmice sa Slovenijom. Bjelorusija je bila neugodan protivnik, no uspjeli smo se izvuć."

Ti si danas briljirao?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa dobro, u prvom poluvremenu je možda trebalo malo povući dečke, no u drugom smo stisnuli u obrani i na meni je bilo da obranim što mogu i to je to."

Sljedeći protivnik je Norveška, mnogo poznatija rukometna reprezentacija? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će to sigurno teža utakmica od ove, ali dobro ćemo se pripremiti, imamo jedan dan odmora. Već smo ih analizirali na pripremama, imamo plan kako odigrati obranu i napad, moramo se dobro odmoriti i za dva dana pokušati pobijediti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo