PRIDRUŽILI SE AKCIJI I DRUŽENJU /

Glumci i voditelji u akciji za djecu s Down sindromom

Image
Foto: PR fotografije

Članovi hrvatske podružnice Međunarodne komore mladih (Junior International Chamber – JCI Zagreb) u subotu 26. travnja organizirali su akciju ličenja učionica u OŠ Grigor Vitez na zagrebačkim Krugama.

27.4.2014.
21:00
PR fotografije
VOYO logo

Dvije učionice, u kojoj nastavu pohađaju djeca udruge sindrom Down Zagreb, bilo je potrebno osvježiti novim bojama. Navedenu potrebu prepoznali su članovi JCI Zagreba koji su odlučili zasukati rukave i krenuti u akciju ličenja učionica, a mlada umjetnica i soboslikarica Anita Genc oslikala je zidove šarenim motivima poput ružičastih sova koje se smatraju simbolom znanja i mudrost.

Važnost akcije prepoznale su i poznate osobe koje su se rado odazvale radnim akcijama i druženju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Glumac Mislav Čavajda prvi je zasukao rukave i krenuo u ličenje stropa. Nije mu to predstavljao nikakav problem jer je, kako kaže, i sam nedavno imao iste radove u svojem životnom prostoru.

"Bilo mi je zadovoljstvo osvježiti novom bojom prostorije u kojima djeca svakodnevno borave", rekao je Čavajda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentator i stilist Neven Ciganović djecu je zabavljao šalama, a RTL-ovi voditelji Goran Fistanić i Tea Blažević su od članova udruge sindrom Down Zagreb Leona, Ane i Ante doznali kojim se sve hobijima bave i koji su im najdraži školski predmeti.

Image
Foto: PR fotografije

Veliko veselje među djecom izazvala je glumica Doris Pinčić iz hit-serije Larin izbor. Doris se rado odazvala akciji JCI Zagreb jer pridonosi dobrobiti djece, a društvo su joj pravili suprug Boris te sin Donat.

Članica udruge sindrom Down Zagreb, Andreja, pohvalila se glumici kako je izdala knjigu poezije te da piše i drugu, a oduševljena Doris ponudila joj je čitanje pjesama na promociji.

Predsjednica udruge sindrom Down Zagreb, Natalija Belošević, zahvalila se članovima JCI Zagreb što su ovom plemenitom akcijom omogućili djeci ugodniji ambijent i uljepšali školske dane. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PR fotografije

"Presretni smo što smo uređenjem učionica pridonijeli djeci koja svakodnevno u njima borave. Zelena boja prevladava jer pozitivno utječe na proces učenja. Akcija je uspješno prošla, a djeca i roditelji su izuzetno zadovoljni, što je najvažnije. Drago nam je da smo ovom akcijom napravili pozitivnu promjenu i ostvarili nova prijateljstva", zaključila je predsjednica JCI Zagreb, Ana-Maria Gurdulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo