Globalnim zatopljenjem do novog ledenog doba

Nakon nekoliko vrlo ledenih dana Hrvatsku bi trebalo zahvatiti naglo zatopljenje. Upravo to zatopljenje je varka, jer ono pridonosi otapanju leda na polovima.

20.12.2009.
11:15
VOYO logo

Prosjek temperatura uobičajenih za Zagreb u ovo doba godine obično iznosi od najviša 4 do najniža - 2 Celzijeva stupnja pa će temperatura do - 15 stupnjeva svakako izlaziti iz tog prosjeka.

Hladan val, najavljuju u DHMZ-u, trebao bi potrajati do srijede kada se u cijeloj zemlji očekuje zatopljenje, a mjestimice će temperaturne razlike iznositi i do 25 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo to zatopljenje varka je koja podupire teoriju proizašlu iz istraživanja britanskoga geologa Villiama Pattersona. Naime, zatopljenja pridonose otapanju leda na polovima, piše Jutarnji list.

Patterson je dokazo da je scenarij iz filma 'Dan poslije sutra' vrlo moguć, te da Zemlja može ući u ledeno doba za samo šest mjeseci, a ne za 13.000 godina kako se do danas vjerovalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema tom apokaliptičnom scenariju, otopljeni led sa Sjevernog pola ohladio bi Golfsku struju i doveo do katastrofalnih posljedica – većina ljudi koja sada živi ne bi uspjela preživjeti ledeno doba.

Prethodni članak:

arti-200912190030006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo