TUCAKOVIĆ U RTL-U DANAS / Glavni zapovjednik o velikim promjenama u vatrogastvu: 'Postajemo malo ministarstvo'

Ove godine će doći oprema u vrijednosti od 39 milijuna kuna, a pokrenuta je i nabava novih 94 vozila, rekao je Tucaković

4.5.2019.
19:10
VOYO logo

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković gostujući u RTL-u Danas svim vatrogascima čestitao je dan svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca. 

Od početka godine su vatrogasci iz DUZS-a prešli pod Hrvatsku vatrogasnu zajednicu, Tucaković je kazao da od početka 2020. godine Hrvatska vatrogasna zajednica će postati Središnji ured za vatrogastvo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postajemo malo ministarstvo. Time ćemo dobiti veliki značaj u Hrvatskoj i na tome se zahvaljujemo posebno ministrima obrane i unutarnjih poslova, ali i predsjedniku Vlade i ukupnoj Vladi", kazao je Tucaković i dodao kako sada imaju još pola godine za ustrojavanje i donošenje novog proračuna te pripreme uredbe, pravilnika i sistematizacije radnih mjesta i početak rada središnjeg ureda. 

"Prvi puta je odlukom Vlade imenovan glavni vatrogasni zapovjednik, on će biti državni dužnosnik u rangu državnog tajnika, a moći će donositi i pravilnike i druge akte kojima ćemo ubrzati procese. Danas imamo akte stare više od 20 godina. Što znači da ne pratimo tijek vremena, a promijenili su se mnogi uvjeti", rekao je Tucaković te naglasio da su se naši vatrogasci u mnogim slučajevima pokazali kao pravi heroji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako je zadovoljan s opremom vatrogasaca pred sezonu, odgovorio je da "opreme nikada nije dosta". "Ove godine će doći oprema u vrijednosti od 39 milijuna kuna, a pokrenuta je i nabava novih 94 vozila", kazao je Tucaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo