RAZRJEŠENA NA OSOBNI ZAHTJEV / Glavna tajnica Ministarstva graditeljstva koja je starici srušila zid kuće razrješena dužnosti

Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Nežić je prije koji tjedan završila u medijima zbog ilegalnog rušenja susjedine kuće na Pagu

2.11.2017.
16:11
Goran Jakus/PIXSELL
VOYO logo

Nikolina Nežić, glavna tajnica Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja odlazi s te dužnosti, piše Novi list. Nežić je prije koji tjedan završila u medijima zbog ilegalnog rušenja susjedine kuće na Pagu.

Naime, Nežić je 81-godišnjoj starici Šimici Peranić srušila vanjski zid stare kamene kućice u Staroj Novalji na otoku Pagu. Obitelj gospođe Peranić tvrdi kako su tim činom namještaj i unutrašnjost kuće ostali izloženi prirodnim utjecajima te je narušena statika kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je njen slučaj došao u medije, ministarstvo koje je poslalo inspekciju zaključilo je da se "radovi uklanjanja postojeće građevine izvode protivno odredbama Zakona o gradnji, te je obustavljeno daljnje uklanjanje, a gradilište zatvoreno službenim znakom i ograđeno trakom građevinske inspekcije".

Vlada je danas na zatvorenom dijelu sjednice razrješila Nežić s mjesta tajnice Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja na osobni zahtjev, a državnoj službenici Jeleni Zrinski Berger dala ovlaštenje za obavljanje poslova glavne tajnice Ministarstva do imenovanja glavnog tajnika temeljem natječaja, najduže do šest mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE

>> Tajnica Ministarstva graditeljstva starici srušila zid kuće na Pagu? 'Uništila nam je kuću i onda ponudila otkup parcele'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo