Glavaševi odvjetnici: Dragi Andreis se ljuti na nas

'Tko kaže da HOK nije pokrenuo istovjetni postupak protiv Glavaševih odvjetnika?

25.5.2010.
14:56
VOYO logo

Objašnjavajući kako mu nije poznato kada će procesi protiv Ante Nobila doći pred disciplinski sud Hrvatske odvjetničke komore (i kako ga to niti ne zanima), šef HOK-a Leo Andreis nam je natuknuo da slučaj koji se HOK-u ponajviše spočitava otkad je izbila afera s utjerivanjem poslušnosti Nobilu - slučaj odvjetnika nepravomoćno osuđenog ratnog zločinca Branimira Glavaša - nije prošao mimo Komore.

"Tko kaže da HOK nije pokrenuo istovjetni postupak protiv Glavaševih odvjetnika? Postupci su tajni i zato ne mogu govoriti o tome, ali možda jednostavno presuda protiv njih još uvijek nije pravomoćna", kazao nam je Leo Andreis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miljević: Kakav postupak?

Ova insinuacija, kao što se i moglo očekivati, nije najbolje sjela Glavaševom odvjetničkom timu koji se tijekom suđenja nije libio nazivati proces protiv saborskog zastupnika HDSSB-a, u najmanju ruku, politički motiviranim. Nobilu se zamjerila upravo takva strategija obrane koju je iznio u medijima, a napomenimo i da ga preko HOK-a ganja i Ravnateljstvo policije te da ga disciplinski postupak čeka i zbog šamara kojeg je "zalijepio" petnaestogodišnjaku na Zelenom valu.

"Za nas ne bi smio biti tajan, a protiv mene se sigurno takav postupak ne vodi. Bio sam desetak godina u disciplinskom sudovanju komore, uglavnom u drugostupanjskom dijelu i koliko znam prvo što tužitelj mora napraviti jest dostaviti odvjetniku tužbu na očitovanje. Osim toga, zastare i rokovi postoje: nepravomoćna presuda protiv Glavaša je donesena 10. svibnja 2009. godine, što znači da su subjektivni rokovi prošli", kaže Veljko Miljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Madunić: Kako nije tajio postupke protiv Nobila i Marinovića?

Drugačije nije reagirao ni Ante Madunić koji također nema pojma da se protiv njega vodi disciplinski postupak u tajnosti iz vremena kad je branio Glavaša.

"Kako mu procesi nisu bili tajni za Nobila i Marka Marinovića? Baš me briga, neka oni gone pa nek nam zabrane svima postupke. Valjda će onda on braniti sve te slučajeve", kaže Madunić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matijević: Andreis je malo ljut

Dražen Matijević također kaže da ne zna da se protiv njega vodi postupak pa pretpostavlja da nije jer bi u tom slučaju morao znati da je protiv njega podnesena prijava disciplinskom sudu.

"Kad bi to bilo točno, to bi bila veća sramota za Komoru jer onemogućava odvjetnicima da rade svoj posao. Kolega Andreis je moj dragi prijatelj, ali mislim da je osobno shvatio moje mišljenje koje sam iznio u medijima vezano za slučaj Nobilo pa je malo ljut, iako sam iznio tek načelno mišljenje", kaže Matijević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da su Andreisovi osjećaji povrijeđeni izostankom podrške najistaknutijih kolega smatra i Miljević, kojega smo upitali kako tumači činjenicu da šef HOK-a insinuira da je možda u tijeku postupak protiv njihovog odvjetničkog tima, a da to nema utemeljenje u stvarnosti.

"On je moj dragi prijatelj i meni je žao što se u ovo upleo. Bez potrebe su se upleli i premijerka i predsjednik. Zato mislim da bi mu bilo bolje da ne ide dalje", kaže zaključuje Miljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201005190658006 arti-201005150076006 arti-201005150202006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo