PREŠAO GRANICU / Glasnović prijavljen zbog bizarnog plakata: 'Poziva na nasilje, a nitko ne reagira'

Image
Foto: facebook

Glasnović prijeti "jugozomboidima"

23.5.2019.
18:26
facebook
VOYO logo

Saborski zastupnik Željko Glasnović, kandidat na listi Hrvatskih suverenista koju čine Neovisni za Hrvatsku (NHR) i Hrvatska stranka prava (HSP) izazvao je buru reakcija svojim predizbornim plakatom, piše N1.

Na plakatu objavljenom na njegovu Facebooku prikazan je Glasnović koji udara šakom u staklo, a kraj njega stoje sljedeće poruke: "Jugozomboidi imaju plan za Hrvatsku. Svaki ima plan dok ne dobije šaku u glavu." Drugi dio slogana inače je legendarna izjava boksača Mikea Tysona, parafrazirana ovim "jugozomboidima". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

'Vi ste utjelovljenje domoljublja, žrtve i hrabrosti!': Pročitajte Glasnovićevo pismo Skeji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kampanju je na Twitteru komentirao nezavisni saborski zastupnik Bojan Glavašević i kandidat na listi Starta za europske izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


"Samo još jedan u nizu poziva na nasilje na koji nitko ne reagira. A kad stvari eskaliraju, pitat će se: "Pa kako smo došli ovamo?". Eto kako", napisao je Glavašević.

Kontaktirano je i Državno izborno povjerenstvo u vezi sa spornim plakatom. Iz DIP-a su kratko poručili za N1 kako su ocijenili da predmetnim predizbornim plakatom dolazi do povrede izbornoga etičkog kodeksa, dostavljena je prijava Etičkom povjerenstvu
 u kojoj je upozoreno na objavljeni tekst na portalu Jutarnji.hr te na objavu na Facebook stranici kandidata Željka Glasnovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo