Glas Zaječarca vredi 3.000 dinara?

URS i SNS izbore pretvorile u trgovinu čajnom i naočarima

24.6.2013.
21:24
VOYO logo

Kampanju za juče održane lokalne izbore u Zaječaru obeležile su brojne međusobne optužbe dva glavna učesnika SNS i URS. Ako je i pola od toga tačno - a sva je prilika da jeste - stranke možda i jesu pobedile, ali je demokratija poražena do nogu, navodi Blic.

Uoči otvaranja glasačkih mesta, regionalna televizija “Best” objavila je lažnu vest da je Boško Ničić, nosilac liste URS, privođen u MUP na informativni razgovor, a da je policija u obližnjem Institutu za poljoprivredu i tehnološka istraživanja zaplenila ogromne količine ulja i brašna koje je Ničić koristio za podmićivanje birača. Nije bilo privođenja ni zaplene, već je to bio nastavak predizborne kampanje koja je gotovo paralisala život u gradu od 7. maja, kada su raspisani izbori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekada prijatelji, a sada žestoki suparnici

Žestina odmeravanja političkih snaga URS i SNS tumači se time da su direktno suprotstavljeni kandidati za ovu funkciju Boško Ničić i Saša Mirković doskoro bili najbliži saradnici - predsednik i potpredsednik Pokreta “Živim za Krajinu”.

Zašto se stranke otimaju o ovaj vruć krompir? Zato što onaj ko vlada Zaječarom dominira Timočkom Krajinom. “Južni tok” doneće pare, a ako se pristupi i najavljenom proširenju puta od Zaječara do Paraćina - što je ideja i korisna i isplativa, jer bi se uspostavila najbolja veza Crnomorskog primorja s Evropom - vlast u Zaječaru imaće šta da broji i deli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neprigodni pokloni

Zato su u predizborno vreme za one koji budžet mere stotinama dinara stranke delile poklone: URS upaljače i olovke, a SNS pakete sa čajnom kobasicom i naočare. Kažu da “lekari” nisu imali instrumente, nego da su vid seljacima proverali pokazivanjem listića sa brojem 2, pod kojim je SNS na listi.

- Mojoj majci u Malom Jasenovcu taj doktor je mahao listićem pred očima i pitao ju je da l’ vidi. Ona mu rekla da ne vidi, a on izvadio neke kineske naočare iz kutije i dao joj. “Je l‘ vidiš sad?, Je l’ vidiš broj 2? Broj dva je broj na listiću za SNS... E, za to da glasaš“ - opisuje “pregled” jedan mladić, dodajući da se među meštanima čuje da je cena glasa iznosila tri hiljade dinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo