Generali u Haagu 'izvisili' zbog blokiranih telefona

Na koncertu Za istinu prikupljeno je tek 100 tisuća kuna za generale kojima se sudi u Haagu za ratni zločin unatoč činjenici da ga je prenosio HRT.

14.6.2010.
11:08
VOYO logo

Predsjednik splitsko-dalmatinske županijske HVIDRA-e Kristian Petric izjavio je kako su sinoć za vrijeme trajanja humanitarnog koncerta Za istinu, koji je održan u splitskoj Spaladium areni, telefoni bili "blokirani" te mnogi građani nisu mogli ostvariti telefonski poziv od kojeg je novac namijenjen za pravnu pomoć hrvatskim generalima.

"Nisu nam poznati razlozi zbog kojih su telefoni bili 'blokirani', ali nastojat ćemo ih utvrditi. Po završetku koncerta, kad su telefoni odblokirani, uslijedili su brojni pozivi te vjerujemo da će to doprinijeti dodatnom prikupljanju novaca", rekao je Petric.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koncertu Za istinu od telefonskih poziva prikupljeno je više od 100.000 kuna, a oko 50.000 kuna prodajom slika, priopćili su organizatori nakon koncerta, kojem je nazočilo više tisuća posjetitelja.

Petric je izjavio kako će 70 posto prikupljenog novca biti namijenjeno za pravnu pomoć hrvatskim generalima u Haagu, a 30 posto onima koji su u pritvoru u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koncertu su, uz ine, nastupili Oliver Dragojević, Tereza Kesovija, Ratomir Kliškić, Dražen Žanko, Mate Bulić, Dražen Zečić, Marko Perković Thompson, Tomislav Bralić, Klapa Hrvatske ratne mornarice Sveti Juraj.

Koncert su organizirali HVIDRA splitsko-dalmatinske županije i nacionalna Zaklada za istinu o Domovinskom ratu, pod pokroviteljstvom Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201002250213006 arti-201004300632006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo