neobičan ljubimac / General i njegovo janje. Vodi ga u šetnju na kavu po centru Zagreba: Upoznajte umirovljenog brigadira Hrvatske vojske mekog srca

Ulicama Zagreba šeta i jedno janje. Biserka - za prijatelje Bibi

26.3.2021.
7:00
VOYO logo

Jedan general i njegovo janje. Mnoge Zagrepčane iznenadilo je kada su u šetnji gradom, ili u kafiću na kavi vidjeli čovjeka koji sa sobom na uzici vodi - ne psa, nego ovcu.

Šeta Zagrebom

Taj čovjek je Bruno Zorica Zulu, umirovljeni brigadir Hrvatske vojske, i bivši legionar koji je stvarao i obučavao prve hrvatske komandose. Janje je Bibi, njegov vjerni prijatelj i ljubimac.  I ne, ovo nije janje za klanje. Ulicama Zagreba šeta i jedno janje. Biserka - za prijatelje Bibi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Bibi je super, privržena je. Ja sam joj zamijenio i majku i oca.

Ovo posebno prijateljstvo počelo je nakon što je majka janje odbacila prije mjesec dana. Brigadir Bruno Zorica Zulu ponosno ga odgaja.

''Bila je stara dva, tri dana kad sam je dobio. Kosti su joj virile, ali sad se malo ugojila'', izjavio je Bruno Zorica Zulu, brigadir i osnivač bojne Frankopan.

Predsjednik je Bojne Frankopan, zapovijedao je u vojsci, obučavao prve hrvatske komandose, a sada kod njega na obuku dolaze ovce.

''Kad ovca ojanji i odbije janje. Mene kum zove i veli Zulu stiži treba janje dadilju. Ja odem na selo, uzmem janje i onda ga othranim polako na dudu. Ovo je treće koje sam odgojio. Štefa, Lili i ovo je Bibi'', rekao je Zorica.

Ona je ravnopravni član obitelji, svoje vrijeme provodi u dvorištu, a najdraže mjesto za spavanje su joj stepenice. Nije Bibi usamljena, društvo je prave koke i pekinezer.

''Pekinezer i Bibi naganjaju kokoši'', kazao je Zorica.

Bibi je prava gradska cura. Vozi se u autu, ide u trgovinu i na kavu u kvart.

''Naš susjed Zulu dođe u kvart svaki dan s janjetom, mi sa psima i sve pet'', opisao je Saša Granolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JESTE LI VEĆ NARUČILI? /

Hoće li biti dovoljno janjaca za Novu godinu? Vlasnica OPG-a poručuje: 'Prodali smo sve...'

Image
JESTE LI VEĆ NARUČILI? /

Hoće li biti dovoljno janjaca za Novu godinu? Vlasnica OPG-a poručuje: 'Prodali smo sve...'

Vraća se na selo

Prava je zvijezda. Za nju su čuli baš svi od Zagreba do Ivanić Grada. Vole je i odrasli i djeca, poznati i nepoznati ljudi.

''Kažem da je janje super. Super mi je da je ovako kao kućni ljubimac, sluša i jako je dobra. Ne bi je baš imala kod kuće, ali super je'', rekla je Zagrebačka.

Nije uobičajeno vidjeti ovakav par u šetnji i ovcu u gradu. Neki su pomislili da je Bibi pas.

''Ja velim gospođo izvinite, ali ovo je janje. A ona veli, gospodine ja vas pristojno pitam vi mi odgovorite. Ja kažem dobro gospođo, ko zna možda je to neki dalmatinski buldog. Kaže ona a može bit svašta, ja reko dobro'', rekao je brigadir.

Za tri mjeseca nema više šetnji po Zagrebu, jer Bibi se vraća na selo. Brigadir Zulu ovcu je uzeo od kumova koji imaju stado, pa će je njima i vratiti. Ne brinite se Bibi ne ide na ražanj.

''Ja sam rekao nema šanse. To je dogovor između mene i mojih kumova da one moraju živjeti i dalje. Jer jedna ili dvije ovce više u stadu njima ne igra ulogu'', rekao je Zorica.

Rastanak mu teško pada, ali brigadir Zulu zna da životinji treba njena sloboda.

''Žena mi je dala ideju da je ostavim i kad bude ovca, ali onda mi je malo teško. Ne bih je volio držati zatvorenu baš'', kazao je brigadir.

Brigadiru ovo sigurno neće biti zadnje janje koje će odgojiti. Kod njega će dom pronaći neka nova Bibi, Lili ili Štefa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo