NERVOZA JE SVE VEĆA / Gdje je zapelo s radovima na Jarunu? Rok je probijen, strojeva više nema, a ugostitelji su bijesni: 'Sve stoji već danima...'

Image
Foto: Boris Scitar/Pixsell

Iako je bilo najavljeno da će radovi završiti do 1. travnja, izgleda da ipak ne ide po planu kako je bilo predviđeno

7.4.2023.
15:37
Boris Scitar/Pixsell
VOYO logo

Od 8. veljače na području zagrebačkog Jaruna traju radovi, koji su prema najavama trebali biti završeni do 1. travnja. O radovima na Jarunu izvijestili smo 7. veljače, kada se doznalo da će se u periodu do travnja uređivati kolnik i biciklističke staze. Obavijest o radovima bila je objavljena i na stranicama RSC Jarun.

"Zbog potrebe izvođenja radova na uređenju kolnika i biciklističke staze na Aleji Matije Ljubeka biti će onemogućeno kretanje motornih vozila i biciklista u zoni Rekreacijsko sportskog centra Jarun. Nadalje za vrijeme dnevnih radova u vremenu od 07:00 do 17:00 sati, bit će zabranjeno kretanje pješaka Alejom Matije Ljubeka.Početak radova je 8. veljače 2023. godine, a predviđeno trajanje 45 dana. Sugrađane molimo da obrate pozornost na privremeno postavljenu signalizaciju, te da se iste pridržavaju kako bi se izbjegli štetni događaji.Sve sudionike u prometu molimo za strpljenje i razumjevanje", bilo je objavljeno prije gotovo dva mjesesa na stranici RSC Jarun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POGLEDAJTE KARTU /

Kreću veliki radovi na Jarunu, bit će nervoze: Iduća dva mjeseca bez automobila, dio zabrane odnosi se i na pješake

Image
POGLEDAJTE KARTU /

Kreću veliki radovi na Jarunu, bit će nervoze: Iduća dva mjeseca bez automobila, dio zabrane odnosi se i na pješake

No, izgleda da je negdje zapelo, jer radovi nisu završeni, zbog čega su ugostitelji poprilično bijesni.

Radovi stoje već danima

Kako doznajemo od upućenih s terena, radovi na tom području navodno stoje već danima. Strojeva više nema i maknut je sav parking oko jezera. "Asfaltirali su pola, a oko Malog jezera sve stoji“, rekao nam je jedan dobro upućeni sugovornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijela ta situacija jako je naljutila ugostitelje, koji također ne znaju zbog čega radovi stoje i kada će isti biti završeni. Oni su se nadali da će rokovi biti ispoštovani kako bi mogli nastaviti sa svojim poslovima, no to se i ovog puta izjalovilo.

Gdje je zapelo i zašto radovi stoje pokušali smo doznati iz Zagrebačkog Holdinga, a njihove odgovore i objašnjenje zašto su se radovi odužili objavit ćemo kada nam iste dostave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O radovima na Jarunu sredinom veljače hvalili su se i na službenim stranicama Grada Zagreba, a objavljen je i video kako teku radovi. "Aleja Matije Ljubeka doživljava svoju prvu rekonstrukciju nakon gotovo četiri desetljeća. Kako je najavio gradonačelnik Tomislav Tomašević, prometnica će do travnja biti temeljito obnovljena i prilagođena rekreativcima", naveli su tada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo