GDJE JE NESTALO OTVORENO? 'HRT / servisira najprizemnije interese i štiti lik i djelo Tomislava Karamarka'

Image
13.5.2016.
9:05
VOYO logo

‘VI STE DNO DNA! U RANGU SMO SA SJ. KOREJOM!’: HRT jednom obavijesti razbjesnio građane na Facebooku

"HRT nije u službi građana, ona podanički služi vlasti, zapravo servisira najprizemnije privatne interese pojednih političkih lidera, da ne kažem cijele vladajuće elite", ocijenio je Pecnik u Hrvatskom saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očistili neželjeni kadar

I po Zakonu o HRT-u i Ugovoru između HRT-a i Vlade, HRT-a mora biti u službi građana, a ona to odavno nije, tvrdi laburist i ističe kako iznova dolazi do kršenja moralnih i profesionalnih uzusa na nacionalnom radiju i televiziji. Tvrdi i da je vladajuća garnitura po dolasku na vlast "očistila" s televizije ideološki nepoćudne kadrove, rezultat čega je pad gledanosti.

Pecnik posebno apostrofira "privremenu suspenziju" političke emisije Otvoreno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prešao se Rubikon zakonitosti, konkretno, kad ovu zemlju trese jedna od najvećih političkih kriza od osamostaljenja, na HRT-u su došli na ideju da ukinu, odnosno privremeno suspendiraju Otvoreno, pod izgovorom da prenose Eurosong", rekao je Pecnik, tumačeći kako se to čini da bi se izbjegla rasprava o činjenici da je "demokracija ugrožena, da se tresu temelji društva, vlast paralizirana".

Image

Što prije Sabor prekine agoniju, raspiše izbore to ćemo prije imati slobodnu televiziju, poručio je Pecnik.

Sve to, kaže, nije moguće bez participacije privremenog čelništva HRT-a koje je izabrao Sabor. Nije Ravnateljstvu toliko do zaštite hrvatskog puka od mračnih misli, svega ovoga što se odgađa, nego se radi o zaštiti lika i djela čelnog čovjeka HDZ-a, prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka", ustvrdio je zastupnik Pecnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Most bi strankama dao manje novca

Sabor je i današnju sjednicu počeo stankom. Tražili su je zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi i Jaroslav Pecnik.

Kajtazi je izrazio nezadovoljstvo politikom Vlade prema nacionalnim manjinama, posebice prema Romima. Smatra da je Nacionalna strategija za Rome Vladin dokument koji je izvan fokusa Vlade. Kajtazi je upozorio kako još uvijek nisu riješene studentske stipendije za Rome, unatoč obećanju premijera Tihomira Oreškovića da će se biti riješene u okviru mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku sjednice Sabor će razmotriti prijedlog izmjena Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe. Most predlaže da se političkim strankama i nezavisnim zastupnicima iz državnog proračuna, umjesto sadašnjih 0,05 posto proračunskih rashoda, isplaćuje 0,075 posto poreznih prihoda.

Postoji li parlamentarna većina?

Parlamentarna većina na današnjoj sjednici Sabora pokušat će dokazati da zaista postoji i da nema duboke političke krize, kako im je u četvrtak spočitavo šef oporbe Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemamo vladu, nemamo vlast, tu se neki u Saboru preslaguju”, rekao je Milanović u četvrtak o trenutačnim sukobima i trzavicama među vladajućima. "Hrvatska nema Vladu i nije jasno tko je većina u Saboru. Vrijeme je da Most kaže mišljenje o Karamarkovim poslovima", dodao je.

Image
MILANOVIĆ: /

'Sve je jasno! Karamarko nije dao ostavku, tražit ćemo glasanje o opozivu... Pa neka Most kaže što misli'

Image
MILANOVIĆ: /

'Sve je jasno! Karamarko nije dao ostavku, tražit ćemo glasanje o opozivu... Pa neka Most kaže što misli'

MILANOVIĆ: 'Sve je jasno! Karamarko nije dao ostavku, tražit ćemo glasanje o opozivu'; Pa neka Most kaže što misli'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Tihomir Orešković je na pitanje o parlamentarnoj većini i preslagivanju poručio: "Što se tiče preslagivanja u Saboru, evo, ja kao matematičar, moram reći da mi brojke tu ne odgovaraju", rekao je Orešković i zaključio: "Show me the numbers".

'HDZ niti ne razmišlja o preslagivanju'

U međuvremenu je održan sastanak Domoljubne koalicije i Kluba Milana Bandića, koji je naglasniji u pričama o preslagivanju Vlade. Ali, predsjednik HDZ-ovog saborskog kluba Ivan Šuker je nakon tog sastanka odbacio bilo kakva nagađanja da je bilo riječi o preslagivanju Vlade i parlamentarne većine. Tvrdi da o tome u HDZ-u niti ne razmišljaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada se jedino "preslagivanje" dogodilo na relaciji BUZ - stranka Milana Bandića, kada je prije dva dana Milivoj Špika iz Bloka umirovljenici zajedno pristupio Klubu zastupnika Milana Bandića u Saboru.

"Krupne stvari se događaju, Orešković nema legitimitet… Složena je nova parlamentarna većina!", kazao je tada Šipka i izazvao burne rasprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo