GDJE JE LOVA? / HDZ-ova gradonačelnica sredstva od prodaje škole trebala uložiti u gradnju školske dvorane, ali novca - nema nigdje

Image

Konkretan uvid gdje je prihod od prodaje škole nisu dobili ni Županija ni gradski vijećnici

24.5.2021.
9:15
VOYO logo

Ana Kučić, HDZ-ova gradonačelnica Malog Lošinja, potrošila je novac koji je Grad uprihodio od prodaje jedne od starih škola, premda je ta sredstva trebala uložiti namjenski - u projekt gradnje nove školske i sportske dvorane, piše Telegram.

Postavlja se pitanje gdje je novac jer radi se o 6,5 milijuna kuna za koliko je Mali Lošinj koncem 2019. prodao staru školu u Zagrebačkoj ulici. Telegram piše da puni iznos ne stoji trenutačno na gradskom računu. Grad je 12. travnja 2021. raspolagao s malo više od 5,6 milijuna kuna. Od toga se dva milijuna kuna odnose na dopušteni minus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom trenutku, Grad je imao samo 3,6 milijuna kuna gotovine.

Image
NAČELNICA NAJSIROMAŠNIJE OPĆINE PRIMALA MITO ZA PAŠNJAKE: /

Nakon pritvaranja priznala: 'Nisam tražila, samo sam uzela ono što su mi dali'

Image
NAČELNICA NAJSIROMAŠNIJE OPĆINE PRIMALA MITO ZA PAŠNJAKE: /

Nakon pritvaranja priznala: 'Nisam tražila, samo sam uzela ono što su mi dali'

Na što se potrošio novac?

Početkom godine su gradski vijećnici posumnjali u čudno trošenje novca od prodaje stare škole. Gradonačelnica Kučić im je rekla da se novac nalazi na gradskom računu. Nakon što su sumnje dospjele u javnost za iznos od 6,5 milijuna kuna, kao osnivač škole, zainteresirala se i Primorsko-goranska županija. Za Telegram su potvrdili da im gradonačelnica nije precizno odgovorila na pitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

15.05.2012., Mali Losinj - Ana Kucic, dogradonacelnica Malog Losinja, govori o zgradi, nacrtima i radovima na buducem Muzeju Apoksiomen koji bi trebali biti gotovi iduce godine Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Novac od prodaje stare škole trebao je biti uložen u novu školsku, sportsku dvoranu osnovom ugovora iz 2003. godine. Konkretan uvid gdje je prihod od prodaje škole nisu dobili ni Županija ni gradski vijećnici.

"Nije se potrošio ni na plaće, ni na manifestacije, ni na neke druge stvari koje su nepotrebne. On je tu, o njemu se vodi računa i čekat će da riješimo urbanistički plan, da se riješi projektna dokumentacija i onda će se zajedno s tim sredstvima i ostalima koja budu na raspolaganju, ovisno o cijeni, uložiti u izgradnju školske sportske dvorane. Prihod od prodaje je tu i neka se nitko ne brine", izjavila je HDZ-ovka u veljači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo