GANGSTER DOBIO KONKURENCIJU: / Novi posrednik za brak pomaže Dalmatincima koji hrle po Filipinke kako bi ih oženili

Image
Foto: Thinkstock, IPGGutenbergUKLtd

Bračni posrednik Nedjeljko Babić, poznatiji pod nadimkom Gangster, u Dalmatinskoj zagori dobio je konkurenta.

15.11.2016.
9:00
Thinkstock, IPGGutenbergUKLtd
VOYO logo

Muškarci iz Dalmatinske zagore u potragu za ženama svog života krenuli su čak na Filipine, piše Večernji list. No, u brak s državljaninom druge zemlje u takvim situacijama, zbog birokracije države, nije tako lako stupiti stoga je Dalmatincima u pomoć pritekao Trogiranin Joško Jakus (46) i sam oženjen Filipinkom. Jakus je birokratske muke prije pet godina prolazio sa svojom Michelle koja je radila u belgijskom veleposlanstvu u Zagrebu i za to imala samo radnu vizu naše zemllje.

Na ideju da spaja ljude došao je nakon što je upoznao dvije Filipinke koje su radile u Marini Frapa u Rogoznici s prijateljima, a danas razmišlja da otvori agenciju za posredovanje u sklapanju veza i brakova hrvatskih državljana s Filipinkama. U Hrvatskoj, prema njegovim riječima, živi oko 300 Filipinki i u naš mentalitet im se nije bilo teško uklopiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Temperament Filipinki je sličan našem i kad one dođu, tu i ostanu, nisu kao Ukrajinke koje dobiju vizu pa odu dalje. Za razliku od naših žena, nije im problem živjeti u Dalmatinskoj zagori s muškarcima koji žele ostati u svojim rodnim mjestima", kaže Jakus čijim posredstvom je dosad sklopljeno sedam brakova.

Muke s vizama

Kako Hrvatska ne poznaje zaručničku vizu, a turističke vize teško prolaze, većina se muškaraca, danas u braku s Filipinkama, po svoje odabranice, govori Jakus, morala zaputiti na Filipine i potrošiti šest, sedam tisuća eura i vjenčati se tamo s njima da bi ih mogli dovesti u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad Filipinkama odbiju turističku vizu, muškarci odavde moraju ići na Filipine po zaručnicu, ostati tamo minimalno 20 dana dok se ne vjenčaju i dok se ne srede papiri. I kad ih dovedu kao supruge, država komplicira pa traži od njih da imaju dovoljno novca na računu za uzdržavanje supruge. A kad se sklapa brak hrvatskih državljana, nitko te ne pita za novac", priča Jakus koji kaže kako su svi drugi načini daleko kompliciraniji, no i da one koji se ožene na takav način čeka u Hrvatskoj prava birokratske bitka za vizu. No, uz njegovu pomoć uspiju je izboriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo