i sam tražio očitovanje / Fuchs o Geodetskom fakultetu i skupim vozilima: 'Ne istražuje se njihova kupovina, nego kako se koriste'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Dodao je da on ne može tražiti ostavke na fakultetu ako istraga pokaže da su se vozila koristila u privatne svrhe. Komentirao je i ministra Banožića i njegov APN kredit pa rekao: 'Sjetit ću se svog slučaja od ranije. I da, meni je to u redu'

27.4.2023.
12:15
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar znanosi i obrazovanja Radovan Fuchs u četvrtak je novinarima da nema informacija vezanih za policijske izvide na Geodetskom fakultetu i kupnje plovila te terenca europskim novcem.

"Ministarstvo je poslalo upit i tražilo očitovanje fakulteta. I automobili i brodovi kupljenji su u okviru dva različita projekta. Nadzor nad regularnošću troškova radi SAFU i, koliko znam, do okončanja projekta nije bilo primjedbi. Drugi par rukava je način kako se vozila koriste. To je dio koji je predmet istrage, koliko j aznam. Ovako ne vidim prekršaje u samoj nabavci projekta", rekao je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara je li moralno koristiti plovila u privatne svrhe te hoće li dekan za to odgovarati, odgovorio je: "Nije u redu ako je bilo zlorabljenja i ako se to dešavalo, to ide svakome na dušu, ali u konkretnoj situaciji ne znamo je li toga bilo. Morat će se obrazložiti zašto je netko koristio vozila u neke druge svrhe, osim poslovne, te je li za to postojala suglasnost čelnika".

Novinari su pitali hoće li tražiti ostavke ako se pokaže da su se vozila koristila u privatne svrhe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MOOOLIM? /

Treba li fakultetu brod od devet metara vrijedan pola milijuna kuna? Dekan kaže treba - za terenske kampanje

Image
MOOOLIM? /

Treba li fakultetu brod od devet metara vrijedan pola milijuna kuna? Dekan kaže treba - za terenske kampanje

"Ja ne mogu tražiti ostavke ali bilo bi to u redu da se to riješi unutar samog Sveučilišta. Moralno poručujem, da ako se takve stvari ponašaju, da se ljudi moralno ponašaju", rekao je Fuchs.

Novinari su pitali da komentira i kolegu Banožića i njegovo korištenje APN-ova kredita: "On je samo jedan od građana koji u kontekstu zakona može to koristi. Sjetit ću se kad sam ranije bio ministar, moj sin je studirao, tada su problematizirali je li smio u okviru studentske organizacije otići na kongres. Sva sreća što sam osobno platio kartu i imao potvrdu. Pitali su 's kojim pravom sin ministra može ići na studentsko događanje'. Tad je moj sin bio samo student. Tako i ovdje. Ako postoji zakon koji kaže da može koristiti APN, ne vidim prepreku. Taj kredit koristili su i mnogi saborski zastupnici i dužnosnici".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo