(NE)SPORAZUM OKO KURIKULUMA / Fuchs: 'Divjak bi željela da se sve rješava odmah, ali ja sam u prvom redu za kvalitetu'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Želim se pobrinuti da opet ne donesemo nešto oko čega će se lomiti koplja, istaknuo je Fuchs

18.1.2019.
22:05
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Radovan Fuchs i ja se poznajemo dugo te smo spremni završiti sve obaveze bez epiloga kakvi su bili u sabornici, rekla je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak odgovarajući dan ranije na pitanje o navodno povišenim tonovima između nje i koordinatora Ekspertne radne skupine na sjednici u srijedu.

Divjak i Fuchs su se navodno posvadili oko kurikuluma za povijest jer iako su nove radne skupine nakon provedenog e-savjetovanja s javnošću samo trebale doraditi kurikulume za osnovne škole i gimnazije, skupina za povijest ispisala je novi koji ne uvodi nikakve novosti u način učenja i podučavanja, nego vraća “bubanje” i gomilu podataka u gradivo, neslužbeno doznaju 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica se navodno tome usprotivila, a Fuchs zahtijevao da se kurikulum preda u najnovijem obliku. Njih dvoje trebali bi ponovno sjesti u ponedjeljak, no rok je za sve kurikulume bio 15. siječnja, kako bi do kraja mjeseca sve bilo spremno za pripremu udžbenika, za koje nakladnici trenutačno imaju rok do 1. ožujka. Zbog izuzetno kratkih rokova stoga se vjerojatno i dižu tenzije, no ministrica Divjak i jučer je ponovila kako neće biti nikakvih zapinjanja te da reforma ide planiranim tokom.

''Rok od 15. siječnja nikad nisam istaknuo kao konačan, no ministrica bi željela da se sve rješava odmah, ali ja sam u prvom redu za kvalitetu i želim se pobrinuti da opet ne donesemo nešto oko čega će se lomiti koplja'', istaknuo je Fuchs za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kurikulum za hrvatski jezik treba biti potvrđen do kraja vikenda, idući tjedan bi trebali u tisak i preostali, a Fuchs ističe i da nema straha hoće li biti vremena za kvalitetnu izradu udžbenika jer se radi o iskusnim izdavačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo