NAJBOLJI INMUSIC DOSAD / Franz Ferdinand pomeo konkurenciju

Uz znatne pomake u organizaciji i više-manje izvrsne nastupe velikih svjetskih imena protekla je prva večer zagrebačkog open-aira.

25.6.2009.
11:50
VOYO logo

Već negdje sredinom prve večeri bez ikakve smo sumnje zaključili kako je četvrto izdanje T-mobile Inmusica i daleko najbolje dosad.

U organizacijskom smislu štimalo je znatno više toga nego proteklih godina - bez dužeg čekanja mogli ste popiti piće ili obaviti nuždu, kod većine izvođača zvuk je bio vrlo solidan, a nastupi po stagevima raspoređeni tako da ste svako od većih imena mogli provjeriti barem na 20-ak minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, line-up nikad dosad nije bio ovako šarolik: u istom trenutku jarunskim Otokom hrvatske mladeži odjekivao je razoran hardcore Hatebreeda, minimalistička elektronika Kraftwerka i egzotični napjevi Afrike Rokije Traore.

Prva od velikih bila je britanska pop senzacija broj 1, mlađahna Lily Allen koja je, sve u svemu, odradila vrlo solidan koncert iako je neodoljivu party atmosferu svojih albuma uspjela dosegnuti tek izvedbama najvećih hitova "Smile", "Fuck You" i "It's Not Fair".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roboti na jarunskoj pozornici

Kraftwerk su bogovi i o njihovom je utjecaju na elektronsku glazbu sasvim suvišno govoriti, no njihov je nastup ostavio i najslabiji dojam prvog dana festivala. Jednostavno, oni nisu bend za ovakve open-air smotre jer u momentu kada je većina ekipe bila već malo "pod gasom" i nabrijana na ples, na pozornicu su se popela četiri robota i gotovo nepomično krenula čeprkati po svojim proto-techno simfonijama. Slijedeći primjer njemačke četvorke, publika je koncert odgledala bez većeg uzbuđenja, a jaču reakciju izazvala je tek utlimativna "The Model".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Yeah Yeah Yeahs razvalili

Yeah Yeah Yeahs su se šizofreno eksplozivnim koktelom plesnog sytnh-popa s novog albuma i artističke punk garaže s njegovih prethodnika doslovno razvalili iako su te večeri bili bend s daleko najslabijim ozvučenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oluja zvana Franz Ferdinand

Za poziciju favorita za najbolji nastup na čitavom T-Mobile Inmusicu izborili su se Franz Ferdinand koji su pomeli sve pred sobom. Gotovo je nejverojatno koliko su napredovali otkad smo ih imali prilike gledati na premijernom izdanju festivala prije nekoliko godina na Šalati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvartet Alexa Kapranosa danas s nevjerojatnom lakoćom skače iz Gang Of Four/Au Pairs rasplesanog post-punka u nabrijani elektronski party u koji su se povremeno pretvarale koncertne verzije novih uboda tipa "Ulysses". Svi hitovi su bili tu, atmosfera fenomenalna, a sve je pratio onaj prekrasan osjećaj koji u vama budi činjenica da veliki bend gledate u naponu snage.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike