Dubrovački gradonačelnik / Franković o aerodromu Trebinje: 'Ne znam da bi odnosi trebali ići u smjeru da se drugome uništite izvor pitke vode'

Franković kaže kako se Vlada već uključila u cijelu situaciju. Naglašava kako ne žele zaustaviti gradnju, već ekološki zaštiti rijeku Omblu

4.4.2022.
20:35
VOYO logo

Dok se čeka izgradnja aerodroma u susjedstvu - tenzije rastu. O problemu aerodroma Trebinje priča se već godinama. Dubrovački gradonačelnik pisao je Vijeću ministara BiH. 

''Ako ćemo službenik odgovorom smatrati ono čemu smo mogli čitati u medijima, a vidimo da su se pobunili isključivo predstavnici srpskog naroda u BiH, predvođeni gospodinom Dodikom. Stav grada Dubrovnika je jasan. Ne smeta nam izgradnja zračne luke Trebinje ukoliko se poštuju svi ekološki aspekti'', rekao je Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Prije svega je potreba studija utjecaja na okoliš koja treba utvrditi je li uopće moguća takva izgradnja jer se nalazi izvan izvorišta rijeke Omble. Izvorišta koje napaja grad Dubrovnik'', pojasnio je Franković. 

Na Dodikov komentar kako je Frankovićevo pismo jednako kao da malo bosansko selo piše američkom predsjedniku, Franković je ustvrdio da da je tako ne bi svi reagirali. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ne tako davno smo svjedočili da su htjeli napraviti još stariji i ljepši Dubrovnik, pa smo se pobojali da ne bi sada željeli napraviti ili dati još ljepšu i čišću vodu. Upravo zato smo reagirali'', rekao je Franković. 

Image
barun aluminija /

Oligarh blizak s Putinom posjeduje imovinu i u Hrvatskoj. RTL provjerio što točno ima te kada bi mu moglo biti zamrznuto

Image
barun aluminija /

Oligarh blizak s Putinom posjeduje imovinu i u Hrvatskoj. RTL provjerio što točno ima te kada bi mu moglo biti zamrznuto

Naglašava kako će Dubrovnik, zajedno s hrvatskom Vladom, inzistirati na onome što je najbolje za Dubrovnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ako se poštuju svi ekološki aspekti, problema ne bi trebalo biti. Pozivamo ostale političare u BiH da skrenu pažnju na ovo. Dubrovnik je međunarodno poznat grad, a ne znam da bi dobrosusjedski odnosi trebali ići u smjeru da drugome uništite izvor pitke vode'', izjavio je dubrovački gradonačelnik. 

Franković kaže kako se Vlada već uključila u cijelu situaciju. Naglašava kako ne žele zaustaviti gradnju, već ekološki zaštiti rijeku Omblu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ako izvorište Omble ne bude 100% zaštićeno, onda će i grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija zauzeti snažno stajalište protiv takvog projekta'', rekao je Franković.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo