još uvijek bez poraza / Francuzi napunili srbijansku mrežu, Cvetković ljut: 'Ne mogu shvatiti da se za svoju zemlju ne daje i zadnji atom snage'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

U otužno praznoj Areni, Francuzi su u šestom nastupu na Euru upisali i šestu pobjedu. Rezultatom 39-30 'odradili' su Srbiju i tako praktički osigurali nastup u polufinalu

22.1.2018.
20:21
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

U susretu 3. kola skupine 1 drugog kruga Europskog prvenstva u ponedjeljak su u Zagrebu rukometaši Francuske očekivano svladali Srbiju sa 39-30 (19-12), čime su praktično osigurali plasman u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija je držala priključak do 20. minute prvog poluvremena, a onda je posustala i Francuzi su otišli na odmor sa sedam golova prednosti (19-12). U nastavku to je bilo rutinsko odrađivanje posla od strane svjetskih prvaka.

Kod Francuske najbolji strijelci bili su Luka Karabatić, koji uglavnom igra samo obranu, te Raphael Caucheteux, koji rijetko dobija priliku zaigrati. Obojica su zabili po 7 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U redovima Srbije Nemanja Zelenović postigao je 7, a Petar Nenadić 6 pogodaka.

Izbornik Srbije Jovica Cvetković bio je van sebe nakon ovog teškog poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu shvatiti da se za svoju zemlju ne daje i zadnji atom snage. Na tom ispitu smo danas pali. Nemam objašnjenja za to", kazao je nakon utakmice. 

Kolo prije kraja drugog kruga Francuska ima maksimalnih 8 bodova i pobjede protiv Norveške (32-31) i Švedske (23-17), a u srijedu u zadnjem kolu igra protiv Hrvatske. Jedini krug u kojem Francuska može biti sa još dvije reprezentacije sa istim brojem bodova je onaj sa Švedskom i Hrvatskom, ali tada bi Francuzi morali izgubiti od Hrvatske sa devet ili više golova razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 U drugom susretu ove skupine večeras u 20.30 sati sastaju se Švedska i Bjelorusija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo