održava maslinik i njeguje roditelje / Fra Šime ima novi život, a o fatalnoj bankarici kaže: 'Prevarantica, opet radi isto'

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

'Osjećam se baš super! Hvala Bogu, živ sam i zdrav te svaki dan u miru u samostanu s franjevcima. Radim što gvardijan zatraži, odem po kruh ako treba...'

16.9.2018.
9:00
Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

"Osjećam se baš super! Hvala Bogu, živ sam i zdrav te svaki dan u miru u samostanu s franjevcima. Radim što gvardijan zatraži, odem po kruh ako treba, a kad sam slobodan, brinem o starim roditeljima. Vozim ih liječniku i obavim sve što je potrebno.
Kad završim, radim u obiteljskome masliniku. Podižem masline i bajame, kosim travu, obrađujem, šišam grane, gnojim, zalijevam... Sve sam, rekao je fra Šime Nimac (40), kojeg smo zatekli na radu u polju.

Bio je sam u masliniku do kojeg vodi makadamski put blizu Lišana Ostrovičkih. Čim nas je opazio, krenuo nas je otjerati iz polja, mašući nam da ne ulazimo u posjed, a onda objasnio, pišu 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema crkvenom dekretu uprave Provincije Presvetog Otkupitelja u Splitu, zabranjeno mi je razgovarati s novinarima, a ne smijem spominjati ni ime nadbiskupa Barišića."

Pitali su ga i za Jasminu Bilonić, njegovu nekadašnju prijateljicu, bankaricu koja je zbog poticanja i savjetovanja fra Šime nepravomoćno osuđena na 21 mjesec zatvora. Na njezinu računu, podsjetimo, pronađeno je 2,3 milijuna kuna koji su blokirani. Ona je tvrdila da su njegovi, baš kao i jahta “Lucky me”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prevarantica. Pa po drugi put je pokušala ukrasti isti novac, prijavljena je", kaže bez prizvuka simpatije u glasu.

Atraktivna bankarica, koja je na suđenja dolazila dotjerana u skupocjene “krpice”, “smotala” je pet godina mlađeg bankara da joj isplati dio blokiranog novca iz “slučaja Nimac”, i to unatoč sudskoj zabrani da se novac dira. Prijavljena je početkom ovoga mjeseca, šest godina od događaja s fra Šimom Nimcem, kao i 43-godišnji bankar. Njega se sumnjiči da je 2014. godine s fatalnom bankaricom sastavio novi ugovor temeljem kojeg su se nastavile isplate kamata kontra sudske odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo