FOTO: / Zastrašujući prizori iz potopljenog grada

Vodostaj Neretve od četvrtka navečer je u laganom opadanju. U 10 sati na području Metkovića vodostaj je iznosio 396 cm, a u Opuzenu 268 cm.

3.12.2010.
9:06
VOYO logo

DUZS je u petak ujutro priopćio da je situacija u Metkoviću osobito teška na desnoj obali rijeke Neretve, u Zagrebačkoj ulici i Ulici neretvanskih gusara, gdje je poplavljeno nekoliko stotina objekata. Promet na tom području na velikom dijelu nije moguć, pa je time ugrožena opskrba stanovništva. Stožer za zaštitu i spašavanje Dubrovačko-neretvanske županije očekuje kako će poplava zahvatiti više objekata nego je to bio slučaj tijekom poplave u siječnju 2010. godine.

Problema ima i na području Krvavca (općina Kula Norinska), a na području Grada Opuzena voda je podzemno ušla u desetak objekata. U naselju Komin poplavljeno je 160 objekata, od čega je 50 posto stambenih, a ostali su razni popratni objekti. Dvije starice tijekom jutra su gumenim čamcima, uz pomoć HGSS-a, radi teškog zdravstvenog stanja evakuirane u bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije poručio je građanima da vodu trebaju koristiti isključivo iz javnih vodovoda, te je prethodno trebaju prokuhavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DUZS je javio i da za sada stanovništvo ima struju, ali s obzirom da se obje trafostanice nalaze na desnoj obali Neretve, moguće je da će, zbog opasnosti po život stanovništva, biti isključene. Jedan manji dio stanovništva na lijevoj obali već nema struje.

Nažalost, Stožer zaštite i spašavanja Dubrovačko-neretvanske županije priopćio je da bi ovakvo stanje moglo dulje potrajati. Trenutno se na terenu s poplavom bori oko 200 pripadnika Županijske vatrogasne zajednice, 25 pripadnika HGSS-a i 20 pripadnika Interventih postrojbi civilne zaštite DUZS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovačko-neretvanska županija uplatila je Gradu Metkoviću interventna sredstva od 50 tisuća kuna za obranu od poplave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo