FOTO: / Vjetar čupao stabla, kiša zatvorila prometnice

Dok je u Zagrebu vjetar čupao stabla s korijenjem pri čemu su oštećeni i automobili, kiša je stvorila brojne probleme diljem zemlje.

21.6.2010.
20:24
VOYO logo

Prvi dan ljeta hrvatskim je građanima umjesto sunca i topline donio pravo nevrijeme. Prolomi oblaka, te jak vjetar rezultirali su brojnim štetama i zapriječenjem prometa diljem Hrvatske.

Kiša je itekako stvorila probleme Slavoncima. U Osijeku se, primjerice, nekoliko vozila zaglavilo u podvožnjacima, u Đakovu je kiša u pola sata potopila naselje Novi Centar, a u Vukovaru zbog velikih oborina nije izdržao kanalizacijski sustav, pa je poplavljena Ulica Josipa Rukavine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potopljeno je i nekoliko sela u Virovitičko-podravskoj županiji.

arti-201006210567006Hrvatski autoklub je javio kako je za osobna vozila zatvorena Podravska magistrala na dionici Koprivnica-Glogovac, dok ostala vozila mogu proći uz pojačan oprez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problema je bilo i u Dubrovniku, gdje su oborine potopile Stradun, a nad gradom su viđene i pijavice.

Jak vjetar u ponedjeljak je u Zagrebu čupao stabla, električne i TV kablove, a šteta je učinjena i na brojnim krovovima, javljaju iz Županijskog centra 112, koji bilježi sve više poziva građana zbog šteta ili zapriječenja prometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na terenu su brojne vatrogasne ekipe koje imaju najviše posla, a uz njih su i ekipe iz elektre, telekoma, ZET-a, kao i policija.

Institut za meteorologiju berlinskog sveučilišta oluju koja je stigla u Hrvatsku nazvao je Gudrun, prema ženi iz mita o Nibelunzima.Na Trešnjevci je kod tržnice jak vjetar iščupao iz korijena stablo trešnje koje je palo na automobil, pa je jedno vrijeme promet prema Remizi bio obustavljen. Nedugo zatim, drugo, manje stablo, palo je na obližnji kafić, no nije bilo ozlijeđenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično je bilo i u Kačićevoj ulici ispred Arhitektonskog fakulteta gdje je vjetar iščupao platanu s korijenom koja je pala na zebru i zapriječila promet kroz Kačićevu prema Klaićevoj ulici.

U oba slučaja intervenirali su vatrogasci i policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na starijim kućama otpadala je fasada sa zidova, s nekih je krovova odletio dio crijepova, a ponegdje, gdje su krovovi od lima, vjetar je dignuo i cijeli krov. Vjetar je čupao i električne vodove pa je dio kuća bez struje, kao i vodove kablovske televizije, koji su učinili dodatnu štetu dok ih je ljuljao vjetar.

Nasreću, u svim nezgodama ozlijeđenih nije bilo, izvješćuju iz Županijskog centra 112 Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201006170861006 arti-201006180048006 arti-201006170044006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo