jutros uhićenja / FOTO/VIDEO Nakon cjelojutarnjeg pretresa kuće, Đuru Horvata odvela policija

Ispred kuće Đure Horvata nalaze se policajci, a na njegovu adresu stigla je i Hitna pomoć, za sada nije poznato je li Horvatu pozlilo ili su došli na intervenciju preventivno s obzirom na njegovu životnu dob i loše zdravstveno stanje

4.4.2023.
13:28
VOYO logo

Policija je oko 13:30 sati odvela Đuru Horvata s njegovog posjeda.

Ured europskog javnog tužitelja oglasio se oko uhićenja u Rijeci i Međimurju. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ured europskog javnog tužitelja, u suradnji s Policijskim nacionalnim Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, uhitio je danas, 4. travnja 2023. godine, u Hrvatskoj, pet osoba zbog sumnje na zlouporabu položaja i ovlasti, počinjenu na štetu Kohezijskog fonda EU", kazali su.

Image
SLUČAJ EPPO /

Neslužbeno: Istražitelji u Rijeci kod direktorice Čistoće i bivše pročelnice Miličević

Image
SLUČAJ EPPO /

Neslužbeno: Istražitelji u Rijeci kod direktorice Čistoće i bivše pročelnice Miličević

Neslužbeno se doznaje da su osumnjičeni: bivša pročelnica riječkog gradskog Odjela za komunalni sustav Irena Miličević, njezin suradnik, savjetnik za kapitalne investicije u Odjelu za komunalni sustav Eddy Ropac, direktorica riječke Čistoće Jasna Kukuljan, direktor međimurske tvrtke Tehnix Đuro Horvat i Darko Žagar iz čakovečke tvrtke Žagar koja je izvela projektiranje i projektantski nadzor na projektu sortirnice Mihačeva Draga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

"Moj je patent zaštićen, optužili su me za njega, a ja imam sve to. Ja neću izići živ iz kuće. Moj je patent zaštićen, a oni su kriminalci mene optužili za moj patent. Pa svi vi o tome i o meni znate sve", kazao je za Jutarnji list vlasnik tvrtke Tehnix iz Donjeg Kraljevca Đuro Horvat.

Image
Foto: RTL

"Ja imam zaštićeni patent, a oni su kriminalci mene optužili za moj patent. Evo sad čekam advokata da im to objasni. Nije ovo Rumunjska", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispred kuće Đure Horvata nalaze se policajci, a na njegovu adresu stigla je i Hitna pomoć, za sada nije poznato je li Horvatu pozlilo ili su došli na intervenciju preventivno s obzirom na njegovu životnu dob i loše zdravstveno stanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo