AKCIJA IZ ZAGREBA / FOTO Ambasadoru Ukrajine u RH u svakojutarnjem obredu pridružili se i kolege u Zagrebu iz zemalja EU-a

Image

Učinili su to u znak sjećanja na Ukrajince poginule na oružanoj agresiji Ruske Federacije na Ukrajinu

4.5.2022.
15:48
VOYO logo

Veleposlanik Ukrajine u RH, Vasilij Kirilič od početka ruske invazije na Ukrajinu do danas, svakodnevno pali svijeću u svom uredu u Zagrebu. To čini, kaže, za svoju državu.

No, na 70. dan invazije u tome su mu se pridružile i druge kolege. Kako je objavio na svom Twitter profilu, u srijedu u 9 sati ujutro svijeću su zapalili i veleposlanici drugih EU zemalja u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U znak sjećanja na Ukrajince poginule na oružanoj agresiji Ruske Federacije na Ukrajinu", naveo je veleposlanik uz fotografiju svijeće. "Hvala vam dragi prijatelji. Ujedinjeni smo jaki, zajedno ćemo zaustaviti agresora", zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje svijeće potom su upalili, a zatim i podijelili sa svojim pratiteljima i drugi veleposlanici. Riječ je o veleposlanicima Italije, Njemačke, Irske, Slovenije, Austrije, Slovačke, Švedske, Danske, Finske, Australije te SAD-a, Kanade, Velike Britanije, Francuske, ali i predstavnici Europske komisije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo