FOTO: / Od utorka novi snijeg, do kraja tjedna čeka nas -14 stupnjeva

3.12.2012.
9:21
VOYO logo

Prema podacima DHMZ-a, po nekoliko centimetara snijega zabilježeno je i u Sisku, Virovitici, Daruvaru, Osijeku i Novoj Gradiški. Snijega bi danas moglo nešto padati u Slavoniji dok će u južnoj Dalmaciji padati kiša. Više kiše očekuje se sutra, najprije na sjevernom Jadranu. U gorju će padati uglavnom snijeg. Snijeg bi u srijedu mogao stvoriti bijeli pokrivač i u Zagrebu u kojem će se temperature spustiti na minus četiri stupnja.

Najniža temperatura ovog tjedna očekuje se u Delnicama gdje bi u petak moglo biti izmjereno minus 14 stupnjeva. Snijeg će padati i u Gospiću, a temperatura bi se u petak ondje mogla spustiti do minus 12. Minus sedam krajem tjedna mjerit će Imotski u kojem će padati kiša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog bure bila zatvorena Dalmatina

Zbog jake bure autocesta A1 između čvorova Maslenica i Gornja Ploča bila je u ponedjeljak zatvorena za sav promet, uz obilazak državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog. Od 12 i 50 autocesta je otvorena za promet, javio je HAK. Između vijadukta Božić i tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje od 40 km/h zbog bočnih udara vjetra. Vjetar otežava promet i između Skradina i Prgometa.

Od 13.35 sati za sav promet otvoren je most dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku i Jadranska magistrala (D8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autocesta A6 Rijeka-Zagreb otvorena je za sve skupine vozila.

Umjeren snijeg pada na području konavoskih brda - od Uskoplja do Dube Konavoske. Kazao je to za dubrovniknet.hr zapovjednik konavoskih vatrogasaca Mario Magud. To je prvi ovosezonski snijeg na jugu. Magud kaže i kako još uvijek nema potrebe za uključivanjem ralice u raščišćavanje, ali da su sve ekipe spremne ako se snijeg pojača. Temperatura se kreće oko nule, a na nekim se mjestima snijeg počeo "hvatati" i za tlo. Svima koji idu prema konavoskim brdima preporučuje se da ponesu zimsku opremu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo