FOTO: / Policija dila Agrokoru osobne podatke?

Građanska akcija promarširala je u petak ispred sjedišta Agrokora s transparentima: 'Kupi me'.

10.2.2012.
12:35
VOYO logo

Učinili su to u znak ogorčenosti člankom koji je izašao u Večernjem listu pod nazivom "I u Agrokoru uvjereni da je iza Građanske akcije specijalni rat!?".

"Odmah u prvoj rečenici imputiraju da smo mi plaćenici Slovenaca, odnosno Mercatora, i da je Ministarstvo unutarnjih poslova s tim upoznato. Zatim, u članku se na posebno fašistički način prebrojavaju krvna zrnca naših aktivista - navodi se da među nama ima 'čak dvoje stranih državljana, jedan Čeh i Rumunjka'. Otkud Agrokoru ti podaci, ako nisu dilani iz MUP-a?", pita se naš sugovornik iz Građanske akcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, nije im jasno je li to Agrokorov način da ih se diskvalificira kao kritičare društva po principu "nisi Hrvatina, pa nisi ni ovlašten?".

Manjinac si, pa ti je bolje da šutiš!?

"Podsjeća me to na početke mračnih devedesetih. Osobe koje su prozvali u ovome članku zaista imaju i državljanstva Češke i Rumunjske, ali radi se o hrvatskim državljanima, manjinama, koje ovdje žive i rade!", zgrožen je član GA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zato tražimo da nam policija najprije očituje o ovom dilanju informacija Agrokoru, zatim, o fašizmu koji se provlači kroz cijeli ovaj tekst, ali i o Agrokorovim tvrdnjama da nas financiraju Slovenci. Od Todorića tražimo dokaze o tome da nas oni financiraju", dodaje on.

Zaključuje kako se radi čistom zastrašivanju od strane krupnog kapitala, jer "nije mala stvar kad se jedan Agrokor obruši na 30-ak osoba".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upite vezane za sumnje da je policija dilala informacije Agrokoru, poslali smo na obje prozvane adrese.

specijal-201012070191004-Sve akcije Građanske akcije

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo