VRIJEDNA 20 MIL. EURA /

Image
Foto: RTL

Ovaj slučaj traje već neko vrijeme, rekao je Andrej Franulović, pročelnik Područnog carinskog ureda Rijeka, a Predrag Juratovac, pomoćnik ravnatelja za Sektor za mobilne jedinice kazao je je Carinska uprava provodila aktivnosti provjere kontejnera tijekom veljače, ožujka, travnja i svibnja

7.6.2023.
16:22
RTL
VOYO logo

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je u RTL-u Danas da je u riječkoj luci zaplijenjeno više od pola tone kokaina vreijdnog čak 20 milijuna eura. Droga je bila u kontejnerima na terminalu odakle je kamionima trebala ići diljem Europe.

Image
Foto: RTL

Mario Kovač, načelnik Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta na današnjoj press konferenciji je rekao da su zapljene koje su Carina i policija provele u posljednja 3 do četiri mjeseca impresivne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PALO POLA TONE /

Božinović u Danasu komentirao ogromnu zapljenu kokaina u riječkoj luci! Otkrio što je bilo ključno

Image
PALO POLA TONE /

Božinović u Danasu komentirao ogromnu zapljenu kokaina u riječkoj luci! Otkrio što je bilo ključno

"Neke spadaju u 10-ak najvećih u Hrvatskoj. Što se tiče mase, ovo je najveća zapljena kokaina u povijesti policije i Carine, bilo je većih, ali van hrvatskih teritorija", poručio je.

Ovaj slučaj traje već neko vrijeme, rekao je Andrej Franulović, pročelnik Područnog carinskog ureda Rijeka, a Predrag Juratovac, pomoćnik ravnatelja za Sektor za mobilne jedinice kazao je je Carinska uprava provodila aktivnosti provjere kontejnera tijekom veljače, ožujka, travnja i svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andrej Franulović, pročelnik Područnog carinskog ureda Rijeka, istaknuo je kako ovo nije pojedinačni slučaj nego traje neko vrijeme.

"Veliki doprinos dao je i službeni pas. On pregledom kontejnera pokazuje interes na određenim dijelovima kontejnera i nakon toga carinski službenici iza metalne obloge uočavaju sadržaj koji po obliku i strukturi nalikuje ovim paketima koji se uobičajeno koriste prilikom krijumčarenja droga. Ukupno je zaplijenjeno 745 kilograma kokaina vrijednosti od oko 20 milijuna eura i čistoće 80-90 posto. Ovo nije kraj, i dalje se provode ciljane izvidne radnje", poručio je Juratovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hari Brnad, načelnik Policijske uprave primorsko-goranske je rekao da vode računa i o uličnoj redukciji te će u Rijeci biti uhićene osobe od kojih će zaplijeniti znatnu količinu droge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo